in memoriam Annelies super straffe madam

Zaterdagmorgen, verbazing van mijn kant, Annelies,  ook een mama van de dansles was er dit keer niet en haar dochtertje ook niet.

Geen berichtje.

Zaterdagavond, nog even dat (vervloekte) Facebook checken en vreemde berichten merken.

Beseffen dat er iets gebeurd is, dat ze er niet meer is.
Wanhopig een paar boodschapjes sturen via messenger, bevestiging krijgen dat er een ongeluk was en dat ze vrijdagavond overleden is.

Ze zal nooit meer naar de dansles komen, Het eerste optreden van haar dochter zal zonder haar zijn … en ze keek er zo naar uit, ze ging al een paar jaar naar de shows kijken.

 

Ongeloof, schok, geen woorden.

 

Ze was een rasechte onderneemster, een enthousiasteling, een lerares, een supermama voor haar drie kinderen en een geliefde vrouw.

Haar eigen beschrijving op sociale media is zo fantastisch:

mother of 3, wife of lovely B, traveller, teacher, dreamer, host and everything I can be …

Woensdag bespraken we nog Sinterklaas- en kerstcadeaus, ze had voor zichzelf al een sjaal gekocht en we zochten mee naar ideeën voor onder de kerstboom.

Annelies was mijn maatje, mijn groeigenoot. We brachten elkaar op ideeën, stimuleerden elkaar en leerden elkaar van alles. Ze pushte me bij het zoeken naar een goede naam, voor het printen van visitekaartjes …

De gewone kleine dingen zijn confronterend, ik heb zonet haar naam uit de nieuwsbrieflijst gewist. En ik had daar veel moeite mee. Ik kan haar contact nog niet wissen in mijn mailprogramma. Dat is er te veel aan.

Ze had nog heel veel dromen. Zo was ze er absoluut van overtuigd dat ze ooit Richard Branson zou spreken op Necker Island, ze had het al helemaal uitgepluisd hoeveel het zou kosten en hoe ze er moest komen. Dankzij haar heb ik hem ontdekt, en ben ik zijn biografieën gaan lezen.

Ik kan het niet vatten dat ze er niet meer is.
Ze staat zo vrolijk en blij op alle foto’s, ze zat vol grootse plannen, ze durfde echt GROOT denken !!

Ik zal haar heel hard missen. Wat ben ik dankbaar dat ik haar mocht kennen.

Mijn hart gaat uit naar haar ganse gezin, die haar zo plots uit hun leven weggerukt zien.

 

Annelies, hoe weet ik nog niet, maar we gaan je enthousiasme en ondernemerschap verder zetten … wie weet kunnen we ooit wel iemand in jouw naam naar Richard Branson sturen … ik wil gerust een centje daarvoor opzijzetten !

Dromen mag … doet er nog iemand mee ?

 

 

2 Reacties

  1. Greet 5 december 2017
    • meisjenummertwee 5 december 2017

Voeg Reactie Toe