Kerstkaarten : wat er fout (en weer goed) liep

Goh, dan zijn onze kerstkaarten dit weekend eindelijk besteld geraakt bij Hallmark (niet de goedkoopste, maar wel snelle levering)… We kozen ervoor om ze bij ons thuis te laten leveren om ze zelf te versturen en uit te delen.

Maandag werden ze, zoals beloofd, geleverd, en mijn eerste indruk was, waw dat ziet er goed uit!

foute kerstkaart

Het tweede zicht was iets minder, bleken de drie verschillende foto’s er niet allemaal op te staan, één foto werd twee keer afgedrukt en dan nog niet gecentreerd.

Ik was er het hart van in, had ik dan zo’n fout gemaakt bij het bestellen ? De tranen stonden in mijn ogen. Mijn man wou ze zo versturen …

Tot ik gisteren toch eens inlogde in mijn Hallmark account en  keek naar de verstuurde kaarten, blijkbaar stond daar tot mijn grote verbazing toch de juiste kaart.

Dit was voldoende om eens een klantenserviceformulier in te vullen. En wat bleek vanavond, er was een antwoord. Ze hadden in hun systeem inderdaad gezien dat er iets fout was gelopen.

Ze vonden het heel jammer dat ze me nu niet op tijd, voor Kerstmis, mijn kerstkaarten konden bezorgen. En daarom stelden ze voor om me te vergoeden of me een tegoedbon te bezorgen. Dat vind ik nu eens een mooi voorbeeld van een goede klantendienst.

Mijn antwoord was dat de kaarten ook voor Nieuwjaar gingen dienen en dat ze ze toch nog mogen opsturen ! Ik ben benieuwd of er nu maandag weer iets in de bus zal liggen.

Alvast nog eens een dikke pluim voor die reactie !

En ik hou jullie op de hoogte van het eindresultaat.

Voeg Reactie Toe