Kunst op komst

Onze gemeente Zaventem nam dit jaar deel aan de wedstrijd ‘Kunst op komst’ van Radio 2.
Een tijdje terug zagen we informatie verschijnen in de gemeenteberichten, kregen we een flyer mee in de boekentassen van de kinderen en hingen er op verschillende plaatsen affiches op.

Ik volgde het aandachtig want het leek me wel fijn voor het nieuwe cultuurcentrum in aanbouw om een mooi kunstwerk erbij te krijgen.

Zelf woon ik pas een paar jaar in Zaventem en ken ik er helemaal niet zoveel mensen (in vergelijking met mijn hometown Tienen).

Dus toen ik de oproep zag om deel te nemen aan de challenge tegen Bierbeek en Kampenhout, begon het idee te rijpen om mee te doen.
Wat bleek, vorige woensdag werd er aan Zaventem gevraagd om 50 l soep te maken en uit te delen.Zaventem kunst op komst soep

Met een paar vrijwilligers bereidden we dus in het gemeentehuis een honderdtal liter witloofsoep. Bij het OCMW werd 80 liter tomatensoep gekookt.

kunst-op-komst-grote-soepketel

 

Eerlijk waar, het werd een toffe bedoening en de kinderen uit het naburige gemeenteschooltje zorgden voor een ludieke ontvangst, verkleed en al !

Ook mijn kinderen kregen soep in hun school en vertelden fier dat mama meegeholpen had …  Verder kregen enkele serviceflats en Fedasil ook hun deel.

De volgende stap was dan een quiz tijdens de finale om te eindigen met het binnenhalen van voldoende stemmen per mail of sms. Dit laatste hebben we dus niet gewonnen…

Zaventem kreeg vanmorgen de laatste opdracht voor Kunst Op Komst: maak 50 liter soep en ga die daarna uitdelen bij jullie in de buurt. En dat is kei goed gelukt! Proficiat Zaventem!Stemmen kan nog altijd via radio2.be of sms naar 6042 met 'Kampenhout', 'Zaventem' of 'Bierbeek'.

Geplaatst door Radio 2 Vlaams-Brabant op Woensdag 19 oktober 2016

Jammer dat we het niet haalden, wel blij dat ik deelnam, ik beleefde een hele fijne woensdagvoormiddag !

Zou jij in je gemeente deelnemen aan zo’n activiteit als Kunst op komst (ook al ken je niemand) ?

Voeg Reactie Toe