Maandagpost

40 Dagen Bloggen, dat halen we al zeker niet meer. Toch even een korte post. Vandaag eens een hele dag op cursus bij Koezio op de Dockx Brussels site.

Goed gelegen, makkelijk bereikbaar met de trein en te voet. De locatie zag er super uit: je kan daar een agent op missie spelen, alleen was dat niet ons doel dit keer.

We werden verwacht door de mensen van Board of innovation, allemaal jonge mensen met startup ervaring die hun kennis met ons gingen delen. Eens kijken of we die ideeën ook naar een groot bedrijf kunnen overdragen (en dat valt nog af te wachten, want dat hangt natuurlijk af van wat wij, de deelnemers, er de komende maaanden mee doen).

Zo fijn om weer een en ander uit te proberen en bij te leren. De mall in gaan om interviews van gebruikers af te nemen, nooit eerder gedaan. Super ervaring want eigenlijk fijne reacties van de mensen die we aanspraken. De meesten stonden ons met plezier te woord.

Hoe simpel kan het zijn om een een start up uit je duim te zuigen… het lijkt zo eenvoudig… en het hoeft ook niet enorm moeilijk te zijn. Gewoon buitenkomen en testen, assumpties checken, model aanpassen, …

Een en ander kwam ik ook al tegen tijdens een vergadering van onze Women in Networking, wat we daar tijdens een oefening van 6 minuten leerden, werd nu wat uitgebreider en dus nog praktischer doorgenomen.

Moet ik nu gaan denken dat de natuur mij iets aan het vertellen is ?

Feit is dat zo’n oefening enorm inspirerend is (en uiteraard nog leuker als je in het winnende pitching team zit).  Wordt hoogwaarschijnlijk vervolgd.

 

ah, en voor één keer eens geen beeld. ’t was wel mooi weer en ik heb weer wat collega’s uit de groep leren kennen !

 

Voeg Reactie Toe