Mijn favoriete bezigheid als kind

Het is hier even stil geweest, elke dag bloggen is duidelijk te veel. En toch vind ik het fijn, eens extra nadenken, andere blogs ontdekken, reacties krijgen, een gastblogster en ook iemand die naar onze blog verwijst in een post.

En nu, na Blind Getrouwd en De mol, ja ik geef het toe, ik kijk graag naar beiden, dook ik eens in de onderwerpen die Kathleen ons bezorgde.

Wat was jouw favoriete bezigheid als kind ?

Lezen, uren aan een stuk, in van alles en nog wat. Ik kon en kan me nog steeds in een boek verliezen. Dan mag je tegen me beginnen praten, maar hoor ik het absoluut niet.

Wat las ik dan zoal (voor zover ik me kan herinneren, want het is al een hele tijd geleden…)

Een soort van kinderencyclopedie met mooi illustraties (ik herinner me precies iets over Benjamin Franklin) , maar bovenal leuke kinder- of jeugdboeken.

De koning van Katoren en Oorlogswinter, beiden van Jan Terlouw

Merel omnibus, op één kerstweekend volledig uitgelezen, geen idee wie het schreef.

Sissi, de ganse reeks, dat deed me zo dromen van Schönbrunn (en nadien de films met Romi Schneider, helemaal geweldig).

Duet met valse noten van Bart Moeyaert, ooit eens uitgeleend en nooit teruggekregen (jammer genoeg weet ik niet eens meer aan wie).

Sprookjes

En dan sprookjes, heel veel sprookjes. Mijn grootouders woonden in een huis dat eigendom was van de parochie, denk ik, en daar was een bibliotheek in. Onze schoolbibliotheek (de school lag net naast dat huis, ik kon zelfs via een poortje even dag gaan zeggen aan mijn grootouders tijdens de speeltijd).

Ik denk dat de bibliotheek op slot was, maar dat de sleutel naast de voordeur hing. Dus nam ik regelmatig die sleutel, liep door de lange gang en had een heel rijk met boeken voor mij alleen. Zo zalig.

Uren heb ik er volgens mij gesleten en alle sprookjesboeken uitgelezen. Ik was het bijna vergeten. En dat huis bestaat ook niet meer. Het werd afgebroken en vervangen door een flatgebouw.

danku Kathleen, om me hier weer even aan te herinneren !

Voeg Reactie Toe