Moederdag

Zo dubbel. Een dag voor mij als mama, een dag voor mij als kind van…
Heel fijn om deze morgen de zelfgemaakte geschenkjes van de kinderen in ontvangst te nemen: een mooie sleutelhanger en een leuk gepimpte fotokader inclusief foto van de oudste dochter.

En dan, tijd om naar de laatste dansles van het jaar te gaan met de jongste.

Even later spurten naar huis, want zowel mijn ouders als mijn broer komen eten (lees: ik was te laat om een restaurant te vinden en niemand anders van de familie neemt die taak op zich).

Dus iets voor 12 kom ik thuis, tafel reeds gedekt door mijn man. Tijd om wat aperitief voor te bereiden en en passant nog even soep te maken: champignon boursin soep, echt klaar op een halfuurtje (wat ajuin, wat champignons, kippenbouillon en vervolgens een boursin in laten smelten).

Als hoofdgerecht werd het sole meunière, vakkundig gebakken door mijn man (na een klein drama met een glazen fles olie die op de grond uiteenspatte) met lekkere huisgemaakte frietjes.

Net als het ontbijt, kwam het dessert, een javanais van Wittamer in Brussel. Zo fijn, dat mijn man daar speciaal naartoe reed !

Een paar uur later namen mijn ouders de kinderen mee, wegens geen school morgen, en gingen wij tweeën nog even een wandeling maken.  Wandelen en praten, lang geleden en toch zo hard nodig. De dreigende wolken waren letterlijk verdwenen en hadden plaats gemaakt voor een fijn lentezonnetje, wat een mooie vooravond !

En nu, nu zit ik wat blogs te lezen, terwijl ik zelf een post wil schrijven. Terwijl ik nog aan de slag wil met het boek van Rilla: Hoera, ontslag omdat er zo’n interessante oefeningen in staan om te ontdekken waar je naartoe wil met je leven.

Ah, en vergeet het niet, je kan nog steeds meedoen om zo’n boek te winnen !

Dus geniet nog van deze mooie zondag !

Voeg Reactie Toe