Museummobile (trowback to this summer)

  • Museum mobile

Het Audi museum ‘Museummobile’ in Ingolstadt, daar wou ik nog een blogpost aan wijden.

Met dank aan de meter van onze jongste, konden wij er gezellig een dagje op uit onder ons tweetjes tijdens onze vakantie in het Altmuhltal deze zomer.

Vermits we vlakbij Ingolstadt logeerden, mocht een bezoek aan het Audi museum niet ontbreken.

Het was de moeite, op een echte ‘Audi-campus’, zelf noemen ze het Audi forum, vonden we meteen een gratis parkeerplaats en konden we mooie auto’s bewonderen.

Museummobile Audi

Een mooi staaltje techniek, dat kregen we te zien, knappe motoren (nog eens van dichtbij gekeken naar de nokkenas, de cilinders, …) Nostalgie naar de cursus ‘benzine- en dieselmotoren’ van de Theo (Vanderwaeteren).

Heel knap vond ik de lift die gevuld was met heel wat verschillende auto-modellen, zowel oude als nieuwe (jammer dat ik er geen mocht meenemen…). Even een weetje: Audi was zelf een automerk en fuseerde met andere merken  (Horch, Audi, Wanderer, DKW, NSU) tot Auto Union (met de vier ringen) om uiteindelijk terug Audi te heten. Blijkbaar overleefde dit merk heel wat eigenaars…

Museummobile Audi stamboom

Een extra reden om over dit museum te schrijven, naast de tentoongestelde exemplaren, waren de mooie kaartjes die we konden meenemen en waarvan jullie er enkele kunnen bewonderen in deze post.

Vooral ééntje ervan vond ik de moeite: allemaal dames op de foto: Der Deutsche Damen-Automobil-Club, een damesclub opgericht in 1926 ter bevordering en promotie van autosport voor vrouwen ! Ze namen ook de vertegenwoordiging van vrouwen op zich bij de autoriteiten voor legale en technische onderwerpen, ze leerden vrouwen met auto’s rijden ….

Vroeger bleek dit een club voor de Duitse elite, maar nu is het een toekomstgerichte club die traditie en innovatie samenbrengt.  Alvast knap dat ze nog steeds bestaan !

Bestaat er ook zoiets in België ?

Na het bezoek waren we uiteraard hongerig en bezochten we het restaurant op de campus. Dit was een fijne selfservice waar de mensen zeer vriendelijk waren. Het eten was echt lekker en we genoten ervan op het terras met zicht op het museum. Blijkbaar kan je, indien je dit wenst, je auto op het Audi forum komen ophalen. Dat lijkt me een belevenis op zich!

We konden niet missen dat de Audi fabrieken in de buurt waren, aan quasi elk huis stond er een Audi geparkeerd…

Heb je eens tijd en kom je voorbij Ingolstadt, dan is dit Museummobile zeker een bezoekje waard !

 

ps Zowel mijn man als ikzelf kunnen mooie auto’s appreciëren en gingen dus op eigen houtje op bezoek.

Voeg Reactie Toe