Online leren met google: Google digitaal atelier

Digitaal, de hype van het moment. Ook bij ons op het werk.

Zeer toevallig zag ik een tijdje terug reclame voor Google Digitaal Atelier. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik een kijkje nemen.

Google digitaal atelier

Ik ontdekte een gratis reeks van 89 videolessen van telkens 3 tot 5 minuten. Na elke les kwam er een praktijkvoorbeeld, met nog wat extra informatie. De lessen werden netjes door zowel een man als een vrouw ingesproken. Ze zijn niet te technisch en bevatten zeer concrete voorbeelden.

De lessensreeks is eigenlijk ingedeeld in 23 verschillende onderwerpen (waarvoor je een badge kan behalen, hoi hoi 🙂 )
Elke onderwerp wordt afgerond met een vragensessie zodat je kan checken of je het wel goed begrepen en onthouden hebt. En geen nood, indien je het antwoord niet kent, mag je nog eens opnieuw proberen, tot je het wel volledig juist hebt !

Je kan zelf je eigen leerplan samenstellen door onderwerpen uit te kiezen die jou interesseren. Zo startte het bij mij. Het eindigde met het volgen van alle lessen want zo kon ik ook meedoen met het eindexamen.

Dit eindexamen blijkt een vragenreeks met 40 vragen te zijn, die behoorlijk goed meevallen.

Lukt dat, dan heb je je Google Digitaal Atelier certificaat voor online marketing behaald.

Ben je daarmee een volleerde online marketeer ? Natuurlijk niet. Je hebt wel een mooie hoeveelheid informatie meegekregen om mee aan de slag te gaan. En ook de goesting !

Wanneer je dit gevolgd hebt, kun je alvast wel beter volgen en meepraten wanneer je met marketeers gaat praten ! Je hebt alvast ook een overzicht van de mogelijkheden die online marketing je kan bieden.

Ik vond het fijn om de lessen te volgen en heb er heel wat inspiratie uitgehaald !

Volgens mij werd Google terecht door verschillende instanties beloond Google voor deze lessenreeks met fijne awards en onderscheidingen.

Lijkt het jou ook wat ? Hier kan je aan de slag.

Heb jij nog interessante cursussen gevolgd onlangs ? Betalend of gratis ? Ik lees het graag in je reactie.

Voeg Reactie Toe