Op dieet? Ik ? Nooit …

Ja, ik moet het toegeven, ik ben nog nooit op dieet gegaan en ik ben het ook niet van plan.
Het heeft me nooit aangesproken, diëten. Ik vond af en toe wel eens dat ik te veel woog en ik ben een paar keer gestart met sporten of met Infraligne en consoorten. Maar echt een dieet volgen, nee, dat zag ik niet zitten.

Anders eten

Je kon het vorige week lezen, ik ben wel gestart met een verandering van eten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er niets zal veranderen als ik mijn eetgewoonten niet verander.
En ik wil eigenlijk eens wat gezonder gaan eten, wat meer variëren.

Food&Mind

En dus laat ik me door Marta op sleeptouw nemen.
Ik heb net de eerste week van fase 1 van haar plan afgerond.

Een week waarin ik heel wat producten niet mocht eten: eieren, melkproducten, granen, bepaalde groenten en sommige fruitsoorten.
Het programma gaat namelijk uit van een soort detox, een eerste maand waarin je schadelijke producten links laat liggen.
Waarna je in maand 2 en 3 terug gaat opbouwen. Je zou dit als je dat wil ook een dieet kunnen noemen…

Denken in mogelijkheden

Er zijn natuurlijk massa’s groenten en fruit, vlees en vis en schaaldieren die wel nog op mijn menu staan.
Het is wel een uitdaging maar wonder boven wonder lukt dit me. Ik focus op het proberen van nieuwe ingrediënten en recepten. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. Volg gerust mee op onze Instagram account

Ik geef het toe, ik had nog nooit van Tahini gehoord… en kokosyoghurt en zelf hummus maken, zijn ook primeuren.

Oh ja en uiteraard staat alcohol voor een maand of twee ook niet meer op het menu. Dat alleen al zal wel voor effect zorgen op de weegschaal.

Weegschaal

Ik ga er geen doekjes om winden: ik wil gezonder eten en ik zou het fantastisch vinden om hierdoor ook een paar kilo’s te verliezen. Vorige zomer was ik superfier dat ik rond en onder de 70 kg zat en na de zomer stonden er ineens een paar kilo’s meer op de weegschaal.

Een moeilijk punt om vol te houden: niet op de weegschaal gaan staan. Eigenlijk is het de bedoeling om me helemaal niet te wegen. Als ik het echter niet kan laten, dan mag 1 keer per week 🙂 Dat is een uitdaging, ik woog me vaak ’s avonds (om voorbereid te zijn) en ’s ochtends.

Dus ja, ik heb me nu al wel gewogen … En er is al wel een kilootje weg.

Mastermind

Deze week startten ook de Mastermind sessies, sessies die één keer per week zullen plaatsvinden. In een kleine groep zullen we nu starten met het lezen van Je wordt wat je denkt van Inge Rock. Ik ben benieuwd.

Recepten & ideeën

Aan recepten en ideeën geen gebrek. Dagelijks ontvang ik wel een paar Whatsappjes van Marta met foto’s van gerechten, ingrediënten, extra uitleg.

En ook leuk: aanmoediging en bevestiging dat ik goed bezig ben.

Ik doe alvast verder mijn best om dit vol te houden!

Wordt vervolgd…

Voeg Reactie Toe