Opfrissing van de verkeerscode

Al enige tijd, allez, eigenlijk van het begin, ben ik lid van markant Artemis Leuven.

Nieuwlogo_Artemis_S

En deze week was er een superleuke Academy activiteit. Voor 15 euro (ledenprijs met gebruik van een tegoedbon) kon je bij rijschool Mercator in Rotselaar een uitleg volgen over de verkeerscode. Vermits ik bij de jongsten was en ik al bijna 27 jaar mijn rijbewijs heb (jaja) was zo’n opfrissing van de verkeerscode zeker geen slecht idee.

We werden verwelkomd met lekkere broodjes en een drankje.

En dan was het tijd om aan het echte werk te beginnen. We startten met een verkeersquiz: 10 vragen en telkens 10 seconden om ze te beantwoorden.

Dat was best grappig en mijn score viel al bij al nog mee, vooral omdat de ‘mindset’ van een rijexamen toch wel zeer veraf was.

Vervolgens liepen we door een aantal recente wijzigingen in de verkeerscode met heel wat tijd voor vragen.

Zo weten we ondertussen weer hoe een fietspad wel en niet wordt aangeduid (ahoe voor de fietssuggestiestroken die helemaal geen officieel fietspad aanduiden) en dat kan al dan niet met een speciaal bord zijn…

En een autoweg is duidelijk alleen maar voor auto’s en heeft niets te maken met een maximumsnelheid. Dus op het viaduct in Leuven, mogen we maar 50 rijden ! (Eerlijk gezegd, twijfelde ik daar toch altijd een beetje).

begin-fietsstraat

Verkeerscode : fietsstraat

Van een fietsstraat en het bijhorende bord had ik ook nog nooit gehoord, maar in Leuven net achter de Oude Markt blijkt er eentje te zijn.

En ja, tot 8 jaar (minder dan 9) mag je met een kinderfiets (wiel max 50cm diameter) op het voetpad rijden. Dat wist ik nog!

Verder dacht ik dat je op de snelweg minstens 90 km/u moest rijden, maar 70 is ook genoeg.

Een hele leuke uitleg vond ik de bedoeling van pinkers: deze dienen om te communiceren met andere auto’s (en ze niet te verwarren) ! Zelf probeer ik die zeer consequent te gebruiken, ook al snap ik nu dat sommige mensen hun gedrag zo overduidelijk vinden, dat ze dit niet nodig vinden…

En rechts van uw rijrichting parkeren is iets waar ik in de buurt van ons vroeger kantoor in Ukkel al eens durfde tegen zondigen, maar een paar mooie voorbeelden later werd me duidelijk dat ik dat best niet meer doe.

Om te eindigen waren er een paar voorproevers voor de toekomst: auto’s met nog wel een stuur, maar waarin de stoelen allemaal naar elkaar toe kunnen draaien zoals in een salonnetje (Mercedes prototype), oversteekplaatsprojectie (de auto die op het wegdek een oversteekplaats projecteert voor de voetganger), …

Kortom een zeer fijne avond die veel te snel voorbij was.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voeg Reactie Toe