Reclame op deze blog

Gisteren was er ineens heel wat commotie in blogland (en ook erbuiten).

Er verschenen richtlijnen van de FOD Economie omtrent reclame door Influencers. (Ter info: influencers zijn bekende personen, bloggers, instagrammers, …)

Zelf vond ik dat het er een beetje over was. Vooral omdat handelaars ineens op al hun posts ‘reclame’ zouden moeten vermelden (dus een fotograaf bij elke foto)…

En ja, de publicatie van die richtlijnen bleek een beetje voorbarig. Blijkbaar wil de overheid nu toch eerst met de sector overleggen, wat sowieso een goed idee is.

Ah en ik ben wel voorstander van duidelijke afpraken, mocht dat niet duidelijk zijn …

 

Posten wij op deze blog reclame volgens die richtlijnen ?

Jazeker, want het is al gebeurd dat we een boek cadeau kregen om op de website weg te geven (‘Hoera, ontslag‘ bijvoorbeeld of ook ‘Opruimen maakt gelukkig’).

Jazeker, want we deden al eens mee met een actie #boostyourpositivity en werden uitgenodigd voor een brunch met bijhorende goodiebag …

En ja, wij hebben ook een afspraak met bol.com. We zetten geregeld een affiliate link naar de boeken die we lezen. Als je dan op die link klikt, ontvangen wij een commissie als je iets koopt.

En ja, ik denk dat die commissie dit jaar toch al 10 euro in totaal bedraagt 🙂

We schrijven dat meestal ook bij in het artikel uiteraard.

 

Eerlijk gezegd staan we wel open voor samenwerkingen, we gaan er wel niet meteen zelf naar op zoek.

En zo komt het dat alle uitstapjes die je tot hiertoe bij ons las, gewoon de uitstapjes zijn die we met onze gezinnen doen.

 

Af en toe droom ik er wel van hoor, dat ik van deze blog zou kunnen leven … Als dat er niet van komt, ook niet erg natuurlijk gezien we er gewoon van genieten om af en toe wat neer te pennen. En onrechtstreeks heeft het bloggen mij, Véronique, wel aangezet tot nieuwe stappen in mijn leven, gelinkt aan sociale media …

 

Samengevat kijken we de kat uit de boom. Komen er definitieve richtlijnen dan zullen we die zeker volgen. En worden we eens gesponsord, dan zullen we het duidelijk vermelden !

 

Alsnog veel leesplezier op onze blog !

 

Voeg Reactie Toe