Een reuzenrad in Tienen: heel fijn initiatief !

De paasvakantie loopt op zijn einde en mijn kinderen hebben wel 5 keer paaseieren geraapt vandaag !

4 waren voorzien en de meter van de jongste zorgde voor nog een extra verrassing in onze tuin.

We schreven onze kinderen ook in voor de Paaseierenraap in Tienen. Dit initiatief maakte deel uit van de festiviteiten van het 50 jarig bestaan van de Lions Club in Tienen.

Er werd een heus reuzenrad geplaatst en elke dag van deze vakantie (tot en met morgen) kon je terecht voor evenementen op de Grote Markt. Zo pikten mijn kinderen naast paaseitjes een paar ritjes mee op het reuzenrad, woonden ze een optreden van de Ghost Rockers bij en gingen wij zelf wijn degusteren en een pintje pakken.

Zelf zwaar verknocht aan mijn geboortestad, volg ik de gebeurtenissen in Tienen op de voet (Ik woon er op dit moment jammer genoeg niet). En voor specifieke aankopen, heb ik echt wel mijn vaste winkels, voornamelijk bij mijn ‘oude’ scoutsleiding, hier en daar bij een creatieve inwijkeling … Je vindt in Tienen heel wat en er is een en ander te beleven de laatste tijd. Dus ja, bij deze schrijf ik een lofzang voor Tienen.

Fijn om te zien dat een serviceclub, de stad Tienen en de handelaars met Tienen draait rond, zo de handen in elkaar slaan ! Super gewoon.

En ondertussen ontdekte ik nog een nieuwe blog om te volgen: Tienen troef ! De moeite om te volgen, zo verscheen er een artikel over de vroegere Tiense studentenclub. Blijkt dat dat in de tijd van mijn ouders wel voor leven in de brouwerij zorgde. Hing dat toevallig samen met Harbalorifa ? Daar heb ik namelijk mooie herinneringen aan. Dan zag ik mijn mama verschijnen in een prachtig avondkleed (à la Sneeuwwitje) om pas ’s morgens vroeg samen met mijn papa weer thuis te komen. Ik droomde ervan om op mijn 18 jaar eindelijk eens mee te mogen. En toen bestond het niet meer …

Het bruist in Tienen ! Ga het zeker eens zelf ontdekken ! Op dit moment is er vuurwerk …

 

Voeg Reactie Toe