The future is now – Daniel Gilbert

Stumbling on happiness van Daniel Gilbert. Vraag me niet hoe ik juist tot het lezen van dit boek gekomen ben, ik vermoed dat Amazon het me aanraadde op mijn Kindle.
Ondertussen heb ik al 65% van het boek doorworsteld.

Ik dacht trouwens even dat ik niet zou verder lezen in diet boek. Toch zette ik door.

Nu wordt het heavy en doet het me nadenken.

Ik bladerde door mijn notities en kwam de titel van een hoofdstuk tegen :

The future is now

En de zin die ik erbij bewaarde,was: we kunnen ons niet goed voelen bij een imaginaire toekomst wanneer we ons nu slecht voelen bij het heden. Dus hoe we ons nu voelen, belemmert ons heel hard in ons denken over morgen.

In een volgend hoofdstuk gaat het dan verder.  Wanneer we beslissingen nemen, beseffen we niet voldoende hoe we ons in de toekomst gaan voelen, we blijken het vaak zelfs verkeerd in te schatten en dus regelmatig ‘fout’ te beslissen.

Wanneer we over bepaalde, moeilijke situaties denken, dan blijken we te weinig te kunnen inschatten, hoe creatief we met zo’n situatie zullen kunnen omgaan en leren uit de omstandigheden. En dus kunnen we ons in realiteit veel beter voelen tijdens of na een catastrofe.

Veel stof tot nadenken, want we blijken ook nog eens heel bedreven te zijn in het zien van feiten en omstandigheden die onze mening versterken…

Ik moet nog een en ander lezen, maar voel me toch wat verward, en ik was al zo hard aan het zoeken …

Ik vermoed dat ik me verwachtte aan een soort peptalk zoals bij The Happiness project of Playing Big. En dus vergt het heel veel van me om verder te lezen en niet te beginnen aan andere boeken die hier op mij wachten.

Heb jij dit boek al gelezen ? Wat vond jij ervan ? Hoe heeft het jouw denken beïnvloed ? Vond jij het ook moeilijk lezen ?

[bol_product_links block_id=”bol_59b04867cba3a_selected-products” products=”1001004005008774″ name=”Stumblingonhappiness” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

No Responses

Voeg Reactie Toe