The 5am club na 66 dagen

Doordenken bij het boek the 5am club vind ik een must. Dit boek gaat over zoveel meer dan de ochtendroutine.

Ook al heb ik het nu nog maar 1 keer gelezen, ik noteerde mijn highlights uit mijn e-reader in mijn bullet journal.

Dit boek voedde mijn geest, als ik het zo mag stellen.

Focus

Zo heb ik duidelijk nood aan meer focus. En ik ben er nog niet. Robin Sharma stelt dat je, na je ochtendroutine, best je dag begint met 90 minuten onverdeelde aandacht voor een groot project dat je wil vooruit laten gaan. Zo is je geest nog niet moe en heb je nog heel wat wilskracht.

Dit is ook wat je kan lezen in de boeken van Elke Geraerts (Mentaal kapitaal en …). En nog een aanrader in die trend is Ontketen je Brein van Theo van Coppenolle. Boeken die zeer leesbaar waren en zeer veel inzicht gaven.

Dit stukje heb ik nog niet kunnen implementeren.

Wanneer ik op kantoor kom, wil ik namelijk toch eerst iedereen goeiendag zeggen en dan beginnen.

Helaas staan er de laatste tijd al vaak meetings om 9u op.

Dit is dus nog een stevig werkpunt, vooral omdat er heel wat projecten lopende zijn.

Hoe slaag jij erin je focus te houden op je belangrijkste projecten, zodat die echt vooruitgaan?

66 dagen ochtendroutine

Volgens studies heb je 66 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren en te zorgen dat het ook echt een gewoonte wordt.

Naar aanleiding van het boek ‘The 5am club’ downloadde ik de bijhorende app en ging ik aan de slag.

En neen, ik stond echt niet elke dag om 5u op, wel vaak om 5u30 of 6u, nog steeds voor zonsopgang. En ik doe nog steeds trouw mijn kine-oefeningen elke ochtend.

Wat er nu is bijgekomen, is de wil om elke ochtend te schrijven, in een apart schriftje (Je zag op social media mijn nieuwste ‘nerdschrift’ voorbijkomen? Gekocht tijdens onze geweldige reis naar Finland)

Enig nadeel, het neemt wel wat tijd in beslag en ik heb ook mijn slaap nodig. Idealiter zou ik dus wat vroeger gaan slapen. Ik probeer om 22u in bed te liggen en tussen 22u30 en 23u mijn licht uit te doen.

En ja, ik moet toegeven, vorige week lag ik er al eens om 21u in …

66 dagen ochtendroutine klopt niet, want ik heb al 2 jaar een ochtendroutine en ik moet toegeven, mijn leven is ongelooflijk veranderd…

Wat nu?

Het stopt niet meer bij het lezen van Robin Sharma’s boeken, ik heb me nu ook ingeschreven voor een online mentoring programma. Behoorlijk inspirerend en zeker stof voor een volgende blogpost.

PS Gisteren verscheen de nieuwe podcast van ‘Werk en leven’ en raad eens wat het topic was?

PS Wil je graag weten welke boeken we nog lazen in 2019? Check dan zeker ons overzicht.

2 Reacties

  1. Evi 30 september 2019
    • meisjenummertwee 30 september 2019

Voeg Reactie Toe