Tijd voor kerstkaarten !

Kerstkaarten, moeten we daar nu al mee bezig zijn, hoor ik je vragen. Wel ja, eigenlijk wel, toch als je, zoals wij, graag eigen gemaakte kaarten opstuurt.
Zelf vind ik het zeer fijn om van vrienden en kennissen kaartje van henzelf te ontvangen en dus te zien hoe ze alweer veranderd zijn (in de tijd dat we ze weeral niet gezien hebben).
Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik al een paar keer gebruik gemaakt heb van het gezegde dat je ook de ganse maand nog Nieuwjaar (en bij eigen uitbreiding ook Kerst) mag wensen … Mijn goede voornemens starten dus nu al, een ontwerp maken en versturen voor het einde van het jaar ! Ik hoop echt dat het deze keer lukt !
We hebben ondertussen al een paar opties uitgeprobeerd de vorige jaren, hieronder vind je een relaas:

Foto.Com

Via deze site maak je fotokaarten en kan je een lay-out maken op de website zelf.
Onze ervaring is dat je zeer goed moet opletten met de randjes en we hebben al foto’s gehad van mindere kwaliteit (rare kleuren). Toch waren we over het algemeen tevreden en hebben we hier geregeld besteld. Een voordeel is dat je per 10 stuks kan bestellen en dat er regelmatig aanbiedingen zijn (korting als je 20 stuks bestelt bijvoorbeeld), ook de enveloppen kun je meteen meebestellen.
Je vindt er al een setje van 10 enkelzijdige kaarten vanaf 4,10€, 0,99€ voor de enveloppen en dan nog leveringskosten 3,99 €.
Op deze site vind je ook nog massa’s fotocadeau’s .

Vistaprint

Nieuwjaar 2015Omdat we zoveel reclame ontvingen van deze site, hebben we ze de vorige jaren dan eens uitgeprobeerd.
We kozen vorig jaar uiteindelijk om onze foto’s in een bestaande lay-out en kaart van hen te plaatsen (en dus konden we de kleuren voor de achtergrond niet kiezen, en die was zwart). Het was wel mooi en van goede kwaliteit, maar niet volledig mijn ding. Persoonlijk vond ik er weinig keuzemogelijkheden voor de (gratis) lay-outs van de fotokaarten.
Het jaar daarvoor hebben we er ook een kaart besteld, die was iets duurder en dus volledig configureerbaar (toen zaten we in net iets minder tijdsnood, en had mijn man een voorbeeld gedownload, gewijzigd en dan dus terug opgeladen).
Op dit moment loopt er een korting van 50% op alle kerstkaarten, deze zijn beschikbaar vanaf 11,99€ (enveloppen inbegrepen).

Hallmark

Deze ken je zeker van hun prachtige papieren wenskaarten. Dankzij een goede vriend, die er elk jaar zijn kaarten bestelt, kwam ik op het idee die site van Hallmark eens van naderbij te bekijken. Vervolgens heb ik er de uitnodigingen besteld voor het verrassingsverjaardagsfeest voor mijn mama (ze werd 70). Heel makkelijk en de kwaliteit was zeer goed.
Superhandig was ook dat ik adressen kon opladen en vervolgens werden de kaarten rechtstreeks naar de betrokkenen gestuurd, dus heel wat tijd uitgespaard. (Zeker als je weet dat ik die kaarten heb aangemaakt en verstuurd de dag voor we met vakantie vertrokken…).
Op hun site kan je zowel terecht voor papieren als voor e-kaarten ! En je ontvangt getrouwheidspunten voor de papieren versies zodat je van een mooie korting kan genieten (deze kaarten zijn niet echt supergoedkoop).

Smartphoto

Dit kwam ik op het spoor via een post van vorig jaar bij Tales from the crib ! Kelly had blijkbaar een goede vriendin die hier super tevreden van was.
Op de site van Smartphoto vind je nu een mooie korting van 20% op alle producten tot 30/11 inclusief gratis verzendingskosten vanaf 20€.
Ik zag een set van 10 enkelzijdige kaarten inclusief enveloppen vanaf 9,9€ (let op verzendingskosten van 2,95€).
Gepersonaliseerde kerstballen en andere kerstversieringen kun je er ook verkrijgen, misschien wel een zeer goede cadeautip…
En op de valreep kwam Meisje1 nog met een site:

Greetz.be

Iemand ervaring mee ? Ik heb de indruk dat je er hele mooie collecties kaarten vindt alsook heel wat cadeau-ideeën.

Wat doe jij voor je Kerst- of Nieuwjaarswensen ? Koop je, de vaak zeer mooie, kaarten in de winkel, maak je er zelf (al of niet met foto) of steun je een goed doel ? Ik lees het graag in je reactie.

One Response

  1. meisjetwee 24 november 2015

Voeg Reactie Toe