Top activiteit: bezoek aan Health House met artemis Leuven

Een bezoek aan Health House, dat was de meest recente activiteit van artemis Leuven.
Zelf had ik er, eerlijk gezegd, nog nooit van gehoord.

En nu, zou ik willen dat er meer zo’n initiatieven zouden bestaan. Ik zou er gerust voor willen werken.

Wat is Health House ?

Het is een ‘toonzaal’, een inspiratie showroom die ons toont hoe technologie een impact zal hebben op de toekomst van onze gezondheid en de bijhorende zorg.

Denk aan artificiële intelligentie, 3D-printen, wearables en nog zoveel meer.

Deze technologieën worden in zeven verhaallijnen op een zeer innovatieve en interactive manier getoond.

Het doet een beetje denken aan het vroegere Flanders Technology. Staat het daarom zeer toepasselijk in de Gaston Geenslaan ??

Het toont ons de nabije toekomst want sommige applicaties bestaan al of komen zeer binnenkort op de markt.

Wat kun je er zoal zien ?

Een virtuele dissectietafel, zeer leerrijk ! Je kan ondermeer de bloed- en zenuwbanen tonen, doorsnedes maken …

 Health House K. Decroos I. François

Uiteraard ook tumor geprint bij Materialise om een operatie te kunnen voorbereiden of een schouderbladprotese op maat. Wist je trouwens dat je bij hen eigen ontwerpen kan laten printen ?

Nieuwe apps om de werking van je hart op te volgen, een kunstpancreas om diabetespatiënten beter bij te staan …

Ethiek ?

We werden rondgeleid door Isabelle François, de managing director. Een zeer enthousiaste dame, die zelf ook vragen heeft rond al die mooie ontwikkelingen. En ze zou zichzelf niet zijn, mocht ze daarmee niet verder aan de slag gaan.

Rond de ethische vragen die al die techniek oproept, wordt dus al verder nagedacht en zullen we zeker nog van alles horen.

Vragen zoals: wie mag weten hoe het gesteld is met je hartslag, het aantal stappen dat je zet … Heeft een verzekeringsmaatschappij daar geen baat bij ? Mag ze zomaar alles weten ?

 

Health House zet zich in voor heel wat initiatieven en is nu enkel geopend voor groepen. In de toekomst komt in Leuven een centrum waar je zomaar zal kunnen binnen lopen.

Lazarusproject

Ook deze week nog kwam Health House in de pers met het Lazarusproject. Een project om jongeren anders te leren omgaan met alcohol om overmatig drankgebruik en de bijhorende problemen van overlast etc. tegen te gaan.

Eigenlijk bestond er al iets offline, nu zijn ze met de mensen van Stad Leuven die dit project meebezielen een digitale stap verder kunnen gaan.

 

artemis Leuven

Ik zou bijna vergeten te vertellen dat artemis Leuven, netwerk voor ondernemende vrouwen, deze avond organiseerde. Het was dus weer meer dan in orde!

Zelf ben ik al lid sinds het ontstaan, vele jaren geleden en geniet ik van de vele, fijne contacten en de topspreeksters die een podium krijgen.

Voeg Reactie Toe