Untamed: ongetemd leven

Ongetemd leven, dit boek kwam binnen. Verschillende zinnen voelden zo herkenbaar. Ik hoorde over dit boek op de podcast Werk en leven.

Zij waren vooral in voor tijgerprints. En dat is nu niet bepaald mijn ding moet ik toegeven. Ze maakten me wel nieuwsgierig want ze waren vol lof over dit boek. En toegegeven, ik kan ze begrijpen, het is niet voor niets een # 1 New York Times bestseller.

Het is een boek dat me raakte, een boek dat het heeft over wie we waren vooraleer we ons door de maatschappij en onze omgeving lieten temmen… Ik ga het zeker herlezen.

Het is één van de topboeken uit het lijstje van 2020.

Glennon Doyle

Speciale vrouw blijkbaar. Haar inzichten raakten me..

Als meisje sukkelde ze met boulemie, ze ‘trok’ haar leven recht, trouwde en kreeg kinderen. Ze schreef al verschillende boeken over haar leven, dat behoorlijk turbulent was.

En dan werd ze verliefd op een vrouw en trouwde er ook mee. Ze kwam eindelijk thuis, bij haar partner en vooral ook bij zichzelf.

Cheetah

Dit boek begint met het verhaal van een Cheetah in gevangenschap. Beseft het dier, dat in de zoo geboren is, wat de vrijheid en het daarbijhorende leven is?

Voelt ze die roep van de natuur? Af en toe wel blijkbaar, dan verschijnt er een andere blik in die ogen.

I can’t imagine a greater tragedy than remaining forever unkown to myself .

En daarna gaat het over angst en boosheid. Waarvan ben je bang? Welke pijn in de wereld kun je echt niet verdragen? Blijf er even bij. Dat ding dat je hart breekt, is net de reden waarom jij geboren werd, om dat te helpen oplossen.

Wanneer komt de lokroep van de natuur, naar jouw ‘ongerepte’ kant tevoorschijn?

Wanneer ben jij helemaal jezelf? Ken jij jezelf?

Zelf klapte ik onlangs helemaal dicht toen iemand mij vroeg waar ik goed in was…

I will only promise to show up, as I am, wherever I am. That’s it and that’s all.

Untamed

Ongetemd, dat geldt ook voor je kinderen, schrijft ze. Je voedt ze niet op zodat ze zouden kunnen voldoen aan het beeld dat jij voor hen hebt.

Ze wil een ‘treasure hunt parent’ zijn, ze wil haar kinderen aanmoedigen zodat ze hun leven lang zoeken naar en meer en meer ontdekken wie ze al zijn en dat dan delen met de gelukkigen die ze in vertrouwen nemen.

Together Rising

Na het toch wel heavy leven dat ze al leidde, zet de schrijfster zich nu ook in voor haar eigen liefdadigheidsorganisatie.

De slogan ervan is: Together Rising exists to “transform collective heartbreak into effective action”.

Dit komt volledig overeen met wat ze ook in het boek schreef. Met haar organisatie steunt ze zowel locale als wereldwijde initiatieven en elke gift is welkom, hoe groot of hoe klein ook.

Dit jaar heeft heel de wereld nood aan samenhorigheid, medeleven en hulp. De pandemie die we meemaken, is voor niemand makkelijk en ik vrees en merk vlakbij de mentale en financiële opdoffers.

Take care en zorg goed voor jezelf en je naasten.

No Responses

  1. Pingback: Boeken gelezen in 2020 - Bijengezoem 2 december 2020

Voeg Reactie Toe