Waar ik dankbaar voor ben #1

Recent pakte ik uit de bib toevallig een boek van Oprah Winfrey mee: Wat ik zeker weet
Zelf volgde ik Oprah niet en alles wat ik van haar wist, was dat ze een Amerikaanse tv-persoonlijkheid is.
Dit boek is een samenbundeling van columns en leest zeer vlot. Ik heb weinig tijd, maar twee of drie bladzijden na elkaar lezen lukt nog wel. Meer nog, voor dit boek vond ik het de juiste manier om het te lezen.
Wat me in dit boek aanspreekt, is haar dankbaarheid voor alles en nog wat, haar verwondering en blijdschap om het leven.
Volgens mij las ik ook al in het handboek voor de spitsuurvrouw  van Sara Van Wesenbeeck, dat het zeer heilzaam is om een ‘dankbaarheidsboekje’ bij te houden. Je zou hierdoor langer stilstaan bij de zaken die wel goed lopen in je leven en uiteindelijk een positievere kijk ontwikkelen.
Dus heb ik vandaag besloten om regelmatig, indien mogelijk dagelijks, 3 dingen te noteren waarvoor ik dankbaar ben.
En omdat ik dit met jullie wil delen, zal ik hier af en toe, ’s zondags, mijn lijstje #dankbaar komen posten. Doen jullie ook mee ?
dankbaar dikke duimen

Dikke duimen voor goed gedrag

– Blij om de dikke duimen van mijn kids op school
UP-site tower in the smog
– Dankbaar om de spontane reacties uit mijn directe omgeving om dekens en ander gerief aan de vluchtelingen te geven (er was een verzamelpunt bij ons op kantoor), ondertussen hangt er zelfs een spandoek om even niets meer te brengen
– Verwonderd door een gebouw in de Brusselse ochtendmist
Waar ben jij dankbaar voor ?
ps wens je de boeken hierboven ook te lezen, dan kan je op de titels klikken en kom je terecht in een webshop. Koop je er eentje, dan ontvang ik daar een centje voor.

Voeg Reactie Toe