Wie wil welk cadeautje? Help mij Evernote!

Er komt weer een hele drukke periode aan, Sinterklaas, 4 verjaardagen, Kerstmis en Nieuwjaar… Zondagen te kort om alles en iedereen te vieren…en vaak ook rushen om voor cadeautjes te zorgen…

Voor Sinterklaas vragen de grootouders, peters en meters steevast mijn advies, dus moet ik inventief blijven en zeer goed naar mijn kinderen luisteren.

Hoe pak ik het concreet aan ? Met Evernote!

Evernote helpt mij met cadeautjeslijsten

Voor iedereen uit de naaste familie en goede vrienden, hou ik een notitie bij in Evernote, dit is een app die je kan downloaden op je pc, tablet of smartphone. Er is een gratis versie en er zijn uiteraard ook betalende versies, die je kan beveiligen met een paswoord en die altijd offline beschikbaar zijn.

Evernote kan je beschouwen als een verzameling van notitieboekjes (notebooks) waarin je telkens aparte nota’s kan creëren.

Mijn eerste notebook heb ik ‘my notebook’ genoemd en is eigenlijk mijn privé allegaartje. Voor Bijengezoem deel ik een notebook met mijn medeschrijfster aan deze blog (misschien wel stof voor een volgende post)

In de versie op mijn pc (die dus ook offline beschikbaar is) ziet de (voorlopige) lijst voor mijn jongste dochter er zo uit

cadeau jongste dochter

Ik noteer gans het jaar door ideeën voor cadeautjes. Bovenaan zie je ook een tag ‘Cadeau’, die zorgt er voor dat ik wanneer ik in al mijn notities zoek, meteen de cadeautjeslijsten kan oproepen en de juiste selecteren om iets aan te vullen. Die tags of etiketjes zijn één van de sterkste punten om je Evernote notities te organiseren. Je kan in zo’n notitie ook links bewaren, foto’s toevoegen etc. Wanneer je ook nog Evernote Web Clipper gebruikt, kan je meteen (inhoud van) webpagina’s naar Evernote sturen.

search Cadeau

Uiteraard hou ik ook een lijstje cadeau’s voor mezelf bij: dan kan ik tenminste een zinnig antwoord geven als iemand me vraagt wat ik zou willen voor Sinterklaas of Kerst of … (en af en toe koop ik dan ook wel zelf zo’n cadeautje voor mezelf!)

Indien ik ergens een artikel tegenkom in een winkel of webshop, noteer ik vaak ook de prijs en de herkomst in de desbetreffende notitie, zo heb ik meteen alle informatie bij de hand wanneer ik het ook echt wil kopen.

Zin om Evernote ook eens uit te proberen ? Klik hier (zo verzamel ik punten om eens een maand premium te worden, maar eerlijk gezegd doe ik dat mezelf volgend jaar misschien wel cadeau omdat ik het voor heel wat lijstjes gebruik…).

En in tegenstelling tot mijn kerstkaarten uit een vorige post (waarvoor ik de foto’s al wel heb geselecteerd), zijn de aankopen van Sinterklaastcadeautjes ondertussen in kannen kruiken. Ook de afspraken over waar de Sint nu wanneer komt, zijn ook rond. Joepie!

Hoe organiseer jij je voor het bijhouden van ideetjes voor leuke geschenken ?

 

 

One Response

Voeg Reactie Toe