1e communie geslaagd !

 

Het is hier uitzonderlijk stil geweest…

De voorbereidingen voor de eerste communie van onze oudste samen met hardnekkige hoofdpijn en een zware verkoudheid, zorgden voor een volledige blogstilte.

We zullen nu snel de draad weer oppikken. Eerst een kort verslagje …

Een tijdje geleden vertelde ik dat we een communie-outfit hadden gevonden. Vorige zondag was het dan eindelijk zover !

Vermits ik mezelf vrijwilliger had gesteld om bij te dragen aan de catechese en de uiteindelijke viering, werd het hier behoorlijk druk. De kinderen hadden repetities zonder en met hun ouders, de kerk moest versierd worden, het springkasteel gehaald, …

Ik heb dus weer veel bijgeleerd (1e keer een springkasteel gehuurd): haal nooit zelf een springkasteel, laat dat leveren en plaatsen ! Dat bezorgt je wat minder kopzorgen en rugpijn … ’t was wel supermooi !

communie springkasteel x-tremecreations

Vermits we met de twee families samen met 12 personen zijn, besloten we niet buitenhuis te gaan, maar een kok te laten komen. We hadden goede herinneringen aan het doopfeest van onze jongste en dus mocht Patrick Daman van Chef Privé weer opdraven. Heel fijn en rustig.

Voor 9u stond Patrick al aan de deur met al zijn ingrediënten en zijn materiaal, zodat wij om 9u30 naar de viering konden.

De viering in de kerk was fijn, alle kinderen en heel wat ouders waren er actief in betrokken. Onze dochter straalde, de papa en de andere dochter ook en dan uiteraard de mama ook ! Volmaakt gelukkig !

Nadien namen wij nog wat foto’s in het park om dan thuis op het terras te genieten van een glaasje bubbels met lekkere aperitiefhapjes. (Jammer genoeg heb ik zondag quasi geen foto’s genomen… lees te moe en heel hard aan het genieten).

Zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht waren heel lekker. De ijstaart kwam uiteraard van Sweet Art in Tienen en was op vraag van onze dochter in het thema ‘paard’.

Als extra verrassing kwamen er om 16u nog wat vriendinnetjes spelen. Geef nu toe zo’n mooi springkasteel vraagt om meer dan twee kinderen en een paar ouders !

Maandagmorgen stond er nog steeds een grote smile op mijn gezicht ! Mijn dochter was van ’s ochtends vroeg (bij het zien van de danku kaartjes) gelukkig !

communie

ps zodra ik nog wat foto’s ontvang, zal ik deze post wat aanvullen…

ps2 voor de papa gingen we langs in de Gouden Schaar in Tienen, Bart is daar goed bezig !

ps3 Elisabeth kreeg eindelijk gaatjes in haar oren en daarvoor gingen we langs bij Bram van Juwelier Timmermans, uiteraard ook in Tienen !

ps4 Ik deel graag goede ervaringen, gratis en voor niks !

Voeg Reactie Toe