4 apps voor je kinderen jonger dan 5

4 Apps voor onze kindjes, ze worden gebruikt. (Met dit mooie weer was ik wel druk bezig met shoppen en de tuin, dus weinig tijd om veel zinnigs te schrijven…)

Ondertussen surft onze jongste rond op You Tube om filmpjes van my little pony te bekijken, maar eigenlijk geniet ze ook regelmatig van wat puzzels of spelletjes op mijn iPad, vooral wanneer we ergens moeten wachten of ze even rustig bezig houden (want knutselen of buiten spelen geniet nog steeds hun en mijn voorkeur)!

Tozzle puzzles

Nog steeds een topper en zowel verkrijgbaar in een gratis als in een zeer betaalbare versie ($2,99) is Tozzle, volgens mij wel enkel op iTunes te verkrijgen. Hele leuke puzzels met hier en daar wat beweging en geluid !

Verschillende LEGO ® spelletjes, te verkrijgen op iTunes en android:

LEGO DUPLO APPS

Lego duplo is uiteraard voor de allerkleinsten en zeer herkenbaar naar de echte blokjes. Er zijn verschillende mogelijkheden: dieren, ijsjes, eten, treinen…: allemaal verschillende apps, met elk hun eigen insteek. Zo gaat de Food app voorbeelden tonen van blokjescombinaties die ze dan moeten nabouwen en kunnen ze met de Train app zelf een trein samenstellen.lego junior

Zelf een auto en/of helikopter samenstellen en er vervolgens een parcours mee rijden is hier ook bij beiden een hit (en ja je kan ook een vrouwelijke chauffeur kiezen) en ‘Creëer en vertrek’ vind je bij de junior apps.

 

Math age 3-5

Wat ze ook appreciëren, is Math (van one billion). Hiervan heb ik enkel de gratis versie gedownload, zowel voor 3-5 als 4-6 jaar omdat ik het persoonlijk nogal duur vind (40$) voor de volledige versie. De kinderen gebruiken de app in het Engels (met onze hulp) en leren zo ook al een beetje Engels. Ze zijn er heel enthousiast over en vragen eigenlijk om meer.  Zowel beschikbaar voor Apple als voor Android.

 

Welke apps spelen en gebruiken jullie kindjes zoal ? Wat vinden jullie een aanvaardbare prijs voor spelletjes apps ?

 

 

 

ps Deze posts is volledig mijn mening (en vooral die van mijn kindjes).

Voeg Reactie Toe