4 Leuke Gratis Leersites en Apps voor Kinderen

Vandaag wil ik graag enkele leuke leersites delen met jullie.  We hadden al enkele reacties op onze blog van mama’s met hoogbegaafde kinderen, maar ook ouders die hun kinderen thuisonderwijs aanbieden, of wie kinderen wil ondersteunen bij het leren – op een speelse manier, zullen hopelijk baat hebben bij onze tips en tricks.

Prodigy – superleuk wiskunde leren voor kinderen van 5 tot 14

Dit online spel beveel ik iedereen aan!  Prodigy is een volledig gratis, Pokemon-stijl wiskunde spel dat waanzinnig populair is in alle Engelstalige landen, maar binnenkort wellicht ook beschikbaar wordt in andere talen (hopelijk Nederlands).  Kinderen ontwerpen hun eigen avatar en gaan op avontuur in het spel.  Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen en worden ze uitgedaagd in een duel met tovenaars en monsters. Je raadt het al: om verder te geraken in het spel, moeten de kinderen wiskunde-opgaven oplossen.  Ouders kunnen een gratis ouder of leraar-account aanmaken en zo de vooruitgang van hun kinderen volgen.  Een leraar-account heeft nog meer voordelen: “leraars” kunnen de wiskunde-opgaven die de kinderen voorgeschoteld krijgen, zelf aanpassen, en zelfs een volledig curriculum opstellen dat nauw aansluit bij wat er op school behandeld wordt.  

Mijn dochtertje van tien is er dol op – hoewel ze niet bijzonder van wiskunde houdt.  Het Engels is voor haar geen probleem (meer) . Gemiddeld lost ze meer dan 50 opgaven op per speeldag – een succesverhaal! Wat ik bijzonder leuk vind, is dat er geen downloads nodig zijn en het spel is perfect speelbaar op een telefoon, een tablet en PC. Overal en altijd dus. 

Ik raad iedereen aan om zelf te gaan kijken, en een “teacher-account” aan te maken.  Vanuit deze account kan je dan accounts voor je kinderen (en hun vriendjes) aanmaken. 

Seterra – Aardrijkskunde-spel

Seterra is een uitdagend, opvoedkundig aardrijkskundespel. Leer over landen, hoofdsteden, oceanen, vlaggen en steden in Afrika, Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Australië, met behulp van oefeningen van in kaart brengen! Seterra bestaat al sinds 1998 en is vertaald in 34 verschillende talen.  Wij gebruiken het als onderdeel van een “schattentocht” in de tuin, als ondersteuning voor de aardrijkskundelessen. 

Scratch – Programmeren voor kinderen

Scratch is een programmeertaal en een online gemeenschap waar kinderen tussen 7 en 16 jaar kunnen programmeren en interactieve media, zoals verhalen, spelletjes en animaties, kunnen delen met andere mensen over de hele wereld. Als kinderen programmeren met Scratch dan leren ze om creatief te denken, om samen te werken en om logisch na te denken. Scratch is gemaakt en wordt onderhouden door de Lifelong Kindergarten group van het MIT Media Lab.  

En voor nog jongere kinderen vanaf 5 jaar is er ook Scratch Junior. Beschikbaar als app op de Apple App store en Google Play.

Duolingo – Talen leren

We schreven er vroeger al over – Duolingo is onze favoriete app om talen te leren.  Voor kinderen is Duolingo ook heel leuk en bruikbaar. 

Welke zijn jouw favoriete websites voor kinderen?

No Responses

Voeg Reactie Toe