Binnenspeeltuin Legenturia Zaventem

Sinds kort is er in Zaventem een nieuwe binnenspeeltuin: Legenturia.

De eerlijkheid gebiedt mij toe te geven dat ik (nog) niet veel ervaring heb met binnenspeeltuinen.

Vorig jaar bezochten we in Brugge Sint Andries De toverplaneet. Dat zag er heel leuk uit en onze kinderen hebben heel wat klimparcours verkend. We hadden er helemaal geen omkijken naar en er was een aangename brasserie voor de ouders. Ook was er een apart domein voor de kleinere kinderen. Een aanrader!

Legenturia Zaventem

Tijd om dan ook eens zo’n binnenspeeltuin kort bij huis te bezoeken. Onze meisjes waren er al met een vriendinnetje geweest en nu mocht mama mee…

Zelf was ik even verbaasd dat kinderen en ouders een toegang moeten betalen (wijt dit aan mijn beperkte binnenspeeltuin kennis), voor 22 euro waren we allemaal binnen (mama en twee meisjes).

We kregen allemaal een bandje om en dan mocht ik mee op ontdekking. Beneden zijn er meerdere springkastelen dicht op elkaar en vooral heel veel stoelen en zeteltjes.

Mijn dochters troonden me meteen mee naar de eerste verdieping waar er een tweede cafetaria was met weerom zeer veel tafels en stoelen.

IMG_20160210_160256     IMG_20160210_160322

Het is dan ook een zeer groot gebouw. Her en der staan er speelhuisjes verspreid en is er ook een drakenkooi: Merlijn’s Bestiarium.

Dit is een klim- en speelparcours in het donker.  Hier waren mijn dochters niet weg te slaan.

IMG_20160210_135257IMG_20160210_160308  IMG_20160210_160249

Er is een aparte speelruimte voor peuters tot 3 jaar en die ziet er leuk uit en heeft extra zitplaatsen voor ouders errrond.

Persoonlijk vind ik dat het er nogal leeg uitziet. Mijn dochters kwamen vriendjes tegen van op school, die hadden hun papa mee en dus had ik naast mijn pc ook nog wat leuk gezelschap. (Joehoe voor de gratis wifi!).

Onze meisjes hadden hier weeral een fijne namiddag en willen graag terugkomen.

Uiteraard kan je hier perfect terecht voor een verjaardagsfeestje. Op de site Legenturia zijn er nog heel wat andere mogelijkheden waaronder lasershooting.

Ken je nog andere leuke (binnen)speeltuinen in de regio Tienen-Leuven-Brussel ? Wat zijn jouw ervaringen (en vooral die van je kinderen) ? Ik lees het graag in je reactie !

 

Voeg Reactie Toe