Cultuur met de kinderen (2): de riddershow !

Gezinsbond Zaventem organiseerde voor de 4e keer de Riddershow op zondag 21 februari.

Ook al zijn wij al een paar jaar lid en lees ik steeds met plezier ‘de week van’ in de De Bond, toch waren we nog niet naar een activiteit van onze lokale afdeling geraakt.

affiche riddershow

Vorige zondag kwam het wel uit en dus stapten we met zijn allen naar ‘auditorium’ van de gemeente, vlakbij de deur. Ze hadden ons aangeraden om op tijd te komen om een goed plaatsje te hebben en dat was ook zo. Uiteindelijk was er heel wat volk en dat vind ik super voor de organisatoren !

Riddershow Zaventem start

Riddershow goocheltrucsDe kinderen vonden het supergrappig. De riddershow¬†brengt de belevenissen van twee ridders in het kasteel van Merlijn de tovenaar. Eentje is heel dapper en de andere is een echte bangerik. Ze hebben af en toe wat hulp uit het publiek nodig en dat spreekt enorm aan. Zelf vind ik het heel leuk dat de kinderen van zo’n optredens genieten. Ze stelden zich ook praktische vragen achteraf omdat ze het podium kennen van het schoolfeest. De ridders leken namelijk steeds naar de kelders te gaan, maar ze wisten dat er geen trappen waren… fijn dat ze zo opmerkzaam zijn !

 

 

Ik ben benieuwd of we in de toekomst in het nieuwe Cultureel Centrum (nu in aanbouw) van een leuk kinderaanbod zullen kunnen genieten. Een optreden van Kapitein Winokio staat alvast ook nog op mijn wenslijstje.

 

Vorige week schreef ik nog over De Kruisboog in Tienen en ook culturele centra in de buurt van Zaventem. Ik kreeg bij de schoonheidsspecialiste nog een tip over gemeenschapscentrum ’t Kwadrant, dat over een kleine maar fijne zaal blijkt te beschikken.

Dus heb je nog leuke tips en ervaringen met optredens voor (en door) kinderen, ik lees ze graag in jullie reactie.

 

Voeg Reactie Toe