Een fototoestel voor je kind: kidizoom

In het kader van 40 Dagen Bloggen was één van de onderwerpen: welke tools gebruik je. Het leek me leuk om ook die van de kinderen aan bod te laten komen…

 

Sinterklaas was op zoek naar een leuk geschenk voor onze kinderen.
Zij speelden beiden nogal eens met ons fototoestel, wat we niet meteen altijd apprecieerden…

In allerlei reclamefolders kwam ik de Kidizoom van Vtech tegen. Ik polste eens bij de tweede bezige bij, die wel wat kent van fotograferen (lees al meermaals prijzen in de wacht sleepte) en zij vertelde dat dat voor jonge kinderen (5 en 7 waren ze), interessant was.

Zogezegd zo gedaan, begon ik wat prijzen te vergelijken.
In een supermarkt E.Leclerc op vakantie in november noteerde ik letterlijk de prijs in mijn bullet journal. Daarmee gewapend bezocht ik een aantal online shops.
Zo vergeleek ik Amazon.de (want voor elektronica is dat voordeliger dan Amazon), Dreamland, bol.com

Voor de fototoestellen koos ik uiteindelijk voor een nederlandstalige webshop, onze oudste kan al lezen en dus wou ik wel dat zij de teksten op het toestel begreep !
Het werd uiteindelijk bol.com (ook al geeft Dreamland in oktober-november steeds mooie kortingen, hou dat in de gaten).

[bol_product_links block_id=”bol_58e9e7c5a9a0f_selected-products” products=”9200000043167559,9200000043167569″ name=”kidizoom” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Naast de toestellen zelf (twee roze exemplaren), wou ik nog een tas erbij kopen. En ook daar liet ik me niet zomaar verleiden om dat op éénzelfde site te kopen.
Op bol.com was dat maar liefst 37 euro voor één exemplaar en dat vond ik behoorlijk prijzig. Het werd hetzelfde tasje voor maar 18 euro bij Amazon !

Moraal van het verhaal: pluis goed uit wat je wil, begin er op tijd aan en ga ook eens in je lokale winkel langs !

Gezien de periode van de communies er nu aankomt, leek het me wel interessant om dit verhaal te delen.

Onze meisjes zijn heel blij met hun toestellen, ze hebben er al heel wat foto’s mee gemaakt. Ze hebben er ook al gepimpt, video’s opgenomen en liedjes op beluisterd. Het toestel heeft dus vele functies en ook een kind van 5-6 (en zelfs jonger bij vrienden) kan er goed mee overweg.

Ah, één iets minder punt aan de toestellen is dat er op de gaatjes om de oortjes in te pluggen plastic covers zijn en die waren er meteen afgebroken. Zodra ik de toestellen had geopend, had ik hiervoor gevreesd…

Heeft jouw kind een eigen fototoestel ? Een stevig, kindvriendelijk exemplaar of een gewoon, vanaf welke leeftijd ?

ps Deze post bevat affiliate links, dwz dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je na het doorklikken iets koopt.

4 Reacties

  1. Resaarcle 14 april 2017
    • meisjenummertwee 14 april 2017
  2. Liesbet 16 april 2017
    • meisjenummertwee 16 april 2017

Voeg Reactie Toe