Een weekendje Plopsa: 5 nuttige tips voor je er naartoe gaat !

Vorig weekend was het eindelijk tijd voor het communiegeschenk van onze oudste dochter. Een weekendje naar een waterpark.

Dat was haar wens en het werd Plopsaqua en Plopsaland in combinatie met een verblijf in Ter Helme in Oostduinkerke.

Enkele nuttige tips:

 • check op voorhand de website
  Wij wouden op zaterdag naar Plopsaland, maar het bleek verhuurd aan de CD&V voor hun familiedag
 • controleer de toegangsprijzen in alle mogelijke combinaties.
  Door ons abonnement op Planckendael konden wij genieten van een korting van 40% (wel enkel ter plaatse te verkrijgen, dus niet in voorverkoop via de website)
 • De juiste wachtrij
  Daar aangekomen stonden er twee lange wachtrijen bij 2 kassa’s, bij de andere (waarboven abonnementen, groepen … genoteerd stond) schoven slechts 2 tot 3 gezinnen aan. We trokken onze stoute schoenen aan en gingen bij de korte rijen aanschuiven en dat bleek geen probleem. (en omdat we dat beseften, hebben we ook andere gezinnen aangemoedigd om ons voorbeeld te volgen).
 • Denk eraan dat je kinderen mee moeten aanschuiven, vermits ze gemeten worden om de toegangsprijs te betalen !
 • De parking voor Plopsaqua is goedkoper dan die voor Plopsaland, omdat je er normaal gezien minder lang blijft ! Het zijn wel dezelfde parkings.

 

Plopsaqua

Dit vonden wij nu echt wel een mooi versierd themapark. Je bent hier wel een paar uurtjes zoet, zeker geen dag. Wij hebben echt genoten en geen foto’s genomen binnen (zelfs in het bubbelbad waren er mensen aan het fotograferen…)

Er is zowel een binnen- als een buitenzwembad en bubbelen kan je ook op beide plaatsen. De wild waterbaan is echt wild en we hebben er allemaal serieus wat blauwe plekken aan over gehouden.

De glijbaan met de banden is supertof om te doen, vooral ook met een dubbele band in achtvorm samen met de kinderen. De disco glijbaan lijkt zeer sterk op één van de glijbanen in de Sportoase van Knokke.

Het golfslagbad is de moeite, er komt daar echt een onweer overwaaien, met donder, regen en grote golven !

Minpuntje: er was geen controle bij de ingang van de glijbanen

Pluspunt: er zijn reddingsvestjes gratis te verkrijgen voor het golfslagbad.

Plus/minpuntje: overal weerklinkt uiteraard Studio100 muziek 🙂

Plopsaland

Zondag was het dan eindelijk tijd voor Plopsaland zelf. Vermits we rustig aan deden en uitgebreid genoten van het ontbijt, waren we nu pas rond 10u30 ter plaatse en was het file vanaf de afrit Adinkerke.

Gelukkig is dat niet ver van de parkings (er zijn er meerdere, zowel van Plopsa zelf als een park and ride van De Lijn).

Onze kinderen waren nu 116 cm en 134 cm groot. De oudste was groot genoeg om (begeleid) van alle attracties te genieten. De kleinste deugniet en een mindere durfal mocht af en toe samen met mama een alternatief zoeken (om niet mee aan te schuiven).

Plopsa glijbaan Mayaland

Eerste halte werd Mayaland net omdat de jongste nu eindelijk in die bloemenattractie mocht !

We hadden prachtig weer en toch was het park niet overbevolkt. De enige plaats waar we echt een half uur hebben aangeschoven was voor, lach niet, de tractoren… Een attractie van Big & Betsy waar je alleen of per twee op kan.

Plopsa het kabouterbos Plopsa snurkende kabouter Lui piratennest Plopsa Plopsa Rox

De supersplash was reuze en we zijn gewoon naar de toegangspoortjes gewandeld zonder aanschuiven. Luxe. En zo ging het de hele dag verder, de ene attractie na de andere, met ondertussen een treinritje en uiteraard ook een ijsje ! Er was wel iemand een beetje bang van de snurkende kabouter Lui… De parade was kort maar goed en rijden in het K3 verkeerspark vonden de meisjes super.

We bleven in het park tot sluitingstijd !

Dochters gelukkig, ouders ook tevreden !

Vermits het over een weekendje ging, hadden we natuurlijk ook logies (aan zee) nodig. Daarover meer in een volgende post !

One Response

 1. Kreanimo 19 juni 2017

Voeg Reactie Toe