Halloween: mijn to do lijstje

Een leuke periode komt eraan: Halloween.
Het wordt nog leuker door de voorbereidingen. Zelf ben ik eigenlijk niet echt een Halloween fan, maar op de school van mijn kinderen wordt het uitgebreid gevierd met een heuse avondlijke Halloweentocht net voor de herfstvakantie.  En dus liet ik me in het verleden wel verleiden om een pompoenkaars en een heksembezem aan de deur te zetten.
 halloweenkaarsen
Zo’n Halloweentocht vergt heel wat voorbereiding van de organiserende ouderraad. Inspiratie zoeken op Pinterest (massa’s inspiratie zowel voor recepten als voor versieringen), dingen uitproberen. Geluidsopnames maken (dat doet de echtgenoot), helpers ronselen die willen spoken, …. De tocht uitstippelen, dat gebeurt reeds weken, wat zeg ik, maanden op voorhand.
Vorig jaar had ik het geluk om een vriendin te hebben die met haar grote en minder grote kinderen deelnam aan de Halloweentocht en dus ook mijn kinderen onder hun hoede nam, terwijl ik zelf tijdens de tocht de hekkensluiter was van de groep met jonge kinderen (tot 8 jaar). We splitsten de groep in twee onze jongsten door een iets minder enge tunnel wandelden en vervolgens een verhaal voorgelezen kregen aan het kerkhof, terwijl de oudsten door een ‘creepy’, donkere tent en tunnel werden geleid. Afsluiter van de tocht is dan een hapje en een drankje in een tot spookhal omgetoverde sporthal, sfeer verzekerd.
Meestal koop ik op voorhand Halloween kleedjes voor de meisjes (in de Aldi bijvoorbeeld) en vergeet ik uiteraard mezelf, buiten een heksenhoed en hier of daar heksembezem is er van kostuum niet echt sprake. Dit jaar hoop ik bij mijn achternicht, een kleuterleidster, zowel voor de kinderen als voor mezelf de juiste accessoires te vinden.
  koekjes bakken voor halloweenoefenen voor Halloween
Ondertussen heb ik op een zondagvoormiddag met de kids ter voorbereiding al wat meringue in de vorm van spookjes en pompoenen gebakken, net als wat oranje zandkoekjes… Na de Halloweentocht kan iedereen namelijk terecht in de sporthal van de school voor een drankje en een dessertje, met liefde door de ouders klaar gemaakt…
Hieronder vind je mijn lijstje met to do’s
— 6 weken op voorhand, zoek heksenkledij (voor de kinderen en mezelf)
— check welke activiteiten voorzien zijn op school, of bij de scouts of …. (is er een halloweenfeestje, mogen de kinderen verkleed naar school gaan)
— organiseer hulp (opvang voor de kinderen, begeleiders voor de wandeling in het donker want het kan een enge bedoening worden)
— blokkeer je agenda (als je een druk bezette zakenman/vrouw bent –> misschien al vroeger)
— zoek inspiratie voor eenvoudige decoratie (hoe simpeler, hoe liever voor mij) om de sporthal en ons huis te versieren
— zoek die pompoen en de vrijwilliger om die uit te snijden
— koop theelichtjes, of liever nog ledlichtjes om de pompoen te verlichten
— koop ingrediënten voor de Halloween desserts (en de versiering)
— bak de halloween desserts (liefst niet de dag ervoor)
Neem jij deel aan een Halloweentocht, heb je zin om mee te komen wandelen of maak je serieus werk van je Halloweenversiering en heb je goede tips voor mij? Ben ik nog een en ander vergeten in mijn lijstje ?
Ik lees het graag in je reactie hieronder of in een berichtje op Facebook of twitter.

Voeg Reactie Toe