Help, hoe kies ik goeie sinterklaas cadeau’s ?

Ja, het komt nu wel heel dichtbij (in sommige provincies is de Sint, Maarten wel te verstaan) al gepasseerd.

Zelf vind ik het er niet eenvoudiger op worden. Onze meisjes zijn nu 6 en 8 en zien via tv heel wat reclame binnenkomen.

Hoe kies jij je Sinterklaas cadeau’s ?

Vermits Sinterklaas speelgoed brengt, heb ik ook geen zin in super nuttige cadeau’s, maar het mag wel leerrijk zijn.

En gezien die ganse gender discussie en rolbevestigend speelgoed, leidt dat hier toch wel tot enige kopbrekers.

Dus heb ik deze keer subtiel eens gepolst bij de meisjes, een paar voorbeelden laten zien en we zijn er eindelijk bijna. Want ja, ik mag niet enkel voor bij ons thuis de nodige inspiratie ten toon spreiden, ook voor bij oma, mijn ouders, mijn schoonbroer en zus en dan wat hints geven voor de meter van de jongste…

De kinderen zelf een collage laten maken, is niet evident, we krijgen geen reclamefolders meer in de bus (wat wel een goeie zaak is voor het milieu) en ik heb ook niet direct zin om de winkels rond te trekken om er dan wel in huis te halen.

Wij willen dus wat ‘jongensspeelgoed’ denk autootjes; technisch speelgoed en dat wordt een knikkerbaan (bleek dat mijn man vroeger speelde met een merk Fischer Technics, zelf nooit van gehoord, maar het bestaat nog, joepie). Verder waren onze verfdozen leeg en houden ze beide van knutselen, tekenen en schilderen … daar zullen nog wat kleine pakjes van komen volgens mij.

Waar koop je ze ?

En dan begint het echte werk ? Waar kopen we de cadeau’s ?

Ik moet eerlijk toegeven dat we bijna alles online bestellen en specifiek 2 of 3 verschillende shops tegen elkaar afwegen, dat kan namelijk heel wat euro’s verschil maken.

Onze hoofdleveranciers zijn:

Dreamland en de voornaamste reden hiervoor is toch dat het in winkel uit hun keten in de buurt geleverd wordt, zo moeten we niet thuis zijn voor de levering en nemen we de pakjes mee als we onze gewone boodschappen doen

Bol.com speelgoeddeals

Amazon in Duitsland vooral voor elektronica of ook technisch speelgoed zit je hier goed.

Eigenlijk zou ik er veel vroeger aan moeten beginnen en dan zou ik ook kunnen bestellen bij Vente Exclusive bijvoorbeeld.

Belgische webshops ?

En er knaagt toch nog iets, ik zou eigenlijk de ‘kleine’ zelfstandige willen steunen.

Ik volg er wel een paar op Instagram, ‘k zal daar nog eens een kijkje nemen. En ook onze vriend Google leverde wat ideetjes op

Kamiel en Co

Play! maakt deel uit van een concept van twee winkels: Rewind & Play (zoals vroeger bij de casetterecorder)

Little Thingz dit ziet er eerder voor babies uit, maar wat een leuk badspeelgoed, roze eenhoorns en dino’s, …

En ik ontdekte net dat de Kinderplaneet blijkbaar ook speelgoed verkoopt en dus niet enkel babyspullen. Dat is een winkel waar ik al geregeld iets kocht, van een geboortelijst, maar ik ben er nog nooit geweest.

Kennen jullie nog een paar fijne webshops met leuk speelgoed ? Is er ergens een overzichtswebsite met Belgische webshops voor speelgoed ? Ik lees het graag.

 

Voeg Reactie Toe