Playmobil Funpark in Zirndorf, Beieren

De maand augustus is weer voorbij gevlogen. Dankbaar voor mooie momenten…
ridderwoning in Arnsberg

We huurden een (ridder)woning  compleet met harnas en al in een klein Beiers dorpje, Arnsberg ! Ons huisje stond tegen de heuvelflank, buiten witgekalkt met mooi vakwerk, dikke muren en kleine ramen.

Mooie natuur, goed weer en leuk gezelschap leverden de juiste ingrediënten voor een fijne vakantie ! We kregen ook tweemaal een ongenode gast op bezoek.

zevenslaper in toilet

Blijkbaar zocht een zevenslaper (het beestje zou zeven maanden per jaar slapen, nu jammer genoeg niet…) naar water vanwege het warme weer en kwam hij zo tot tweemaal toe in onze toiletpot terecht. De eerste keer riep onze oudste ineens dat er een beest in het toilet zat en ging ik rustig boven kijken. Uiteindelijk kwamen buren het beestje redden (zij hadden ondermeer goeie handschoenen) en terug buiten zetten. De tweede keer konden we jammer genoeg merken hoe het beestje binnenkwam ! Nadat mijn man het uit de toiletpot haalde, vluchtte het terug de douche in en verdween door een opening naar de schouw. Hoef ik jullie ter vertellen dat we niet veel zin meer hadden in een douche ??

playmobil funpark bootje varen

playmobil koning en koningin 

playmobil funpark gocart rijden

Net als vorig jaar gingen we naar het Playmobil Funpark in Zirndorf.

Eigenlijk is dit een grote speeltuin in het Playmobil thema. Onze oudste van 7 kon er ook nog genoeg beleven ! Er zijn geen ‘grote’ attracties, wel vele glijbanen, speeltuigen, klimtuigen, bootjes, gocarts, een boerderij met grote playmobil dieren die je mag wassen en borstelen…

Wij vinden het super dat alles er, op zijn Duits, heel goed georganiseerd is. Zo liggen er armbandjes klaar om je gegevens te noteren (er lopen daar wel eens kindjes verloren), is het er netjes, is er niet echt veel merchandising, mag je over het gras lopen, in de fonteinen spelen, picknicken …

Je kan in het park eten en drinken kopen, met playmobil speelgoed spelen en de shop is er enkel en alleen aan de uitgang.

We besloten de dag te starten met een attractie die we vorig jaar niet deden: bootjes die de kinderen zelf moeten voortbewegen. Slechts een 10tal minuten aanschuiven, ondanks het vele volk in het park.

Bij de autootjes was de wachttijd iets langer en ook voor de vlotten was het even wachten.

Op andere plaatsen ging het heel vlotjes !

Er is veel groen, speciale zeilen om wat schaduw te maken… wij vinden het een echte aanrader.

Wij hebben Duitsland (en meer bepaald) Beieren als vakantieland in ons hart gesloten.

Hoe is het jullie vergaan ? Staat alles al klaar voor donderdag (indien jullie kinderen hebben die naar school mogen) ?

 

ps Dit is gewoon onze mening, over een supertof park!

Voeg Reactie Toe