Skillz leren programmeren: een zomerkamp top tip

We schreven onze meisjes dit jaar in voor een kamp Skillz “leren programmeren”.

Een weekje SKILLZ!

Gewoonlijk was de cultuurstage van Zaventem een week waarin ze samen met een vriendinnetje van alles beleefden. Tijd voor afwisseling en tijd voor STEM.

Zelf koos ik in het middelbaar voor een zomerkamp Basic en nadien kreeg ik Fortran in het keuzevak Informatica. Tegenwoordig ziet programmeren er gewoon veel leuker uit. 

Alvast leuk dat onze dochters dit wilden uitproberen.

 

Skillz “Leren programmeren”

Locatie

Bij ons in de straat in een school! Supergemakkelijk. Op hun website vind je meerdere locatie rond Brussel en Antwerpen.

Organisatie

Top, veel afwisseling tussen scherm- en speeltijd, want ze zaten natuurlijk geen hele dag te programmeren. Opvang vanaf 8u en tot 18u.

Diversiteit

Alleen maar meisjes in het programmeerkamp, in het Minecraft kamp daarentegen 9 op 10 deelnemers waren jongens…

Kleine opmerking: tijdens de andere weken, kwamen er wel jongens leren programmeren. Dit was de eerste keer dat het enkel en alleen meisjes waren!

Tools

Scratch werd hiervoor gebruikt. Ken jij dat al?
Op Ipad, voor ze konden lezen, zetten onze kinderen hun eerste programmeerstapjes met Junior Scratch. Dat was al eerder voer voor een blogpost.

Vandaag kregen we een zelfgeprogrammeerd computerspelletje met 3 niveau’s te zien, een dansfilmpje, een rekenmachine…

Leuk om te zien dat ze zoveel hadden geleerd (en staan te popelen om er verder mee te experimenteren!

Gevoel

Ze vonden het superleuk! En dat is heel fijn als ouder om te horen. Vakantie is tenslotte vakantie. Toegegeven, onze jongste wil volgende keer Minecraft volgen, want een spelletje vond ze nog net iets leuker.

Kostprijs

130 euro, niet zo goedkoop als een kamp van onze gemeente, wel ongeveer 25 euro per dag en vergelijkbaar met andere privé initiatieven. De pc’s werden voorzien, net als een koekje en een stukje fruit. Enkel hun boterhammetjes namen ze mee. Voor 1 euro per dag kochten we ook nog een drinkkaart.

Andere kampen bij Skillz

Onze meisjes staan te popelen om volgend jaar ofwel Minecraft ofwel fotografie te gaan volgen.

Ze hebben een zeer uitgebreid aanbod dat ondermeer Lego Mindstorms, Drones, vloggen, digitaal tekenen, handletteren en nog veel meer omvat.

 

Wat was voor jouw kind deze zomer de topper, laat het ons weten? Zo doen we alvast wat inspiratie op voor volgend jaar.

Voeg Reactie Toe