STEM speelgoed voor Sinterklaas?

Sintcadeaus 2018

Nog minder dan een maand en het is weer zover! De Sint brengt cadeautjes voor de kinderen. Vorig jaar kregen mijn meisjes wetenschappelijke STEM cadeautjes waarmee ze maandenlang gespeeld hebben en nog steeds mee bezig zijn. Voor alle meisjes en jongens die graag de wereld ontdekken, geef ik hieronder mijn top 3.

Smart Games 

“Smart Games” zijn mijn absolute “go-to”.   Het zijn internationaal bekroonde bordspelletjes die de jonge spelers (en hun ouders) flink doen nadenken.  Ze bestaan in verschillende formaten, waaronder handige reisversies, maar wat ik er vooral uniek aan vind, is dat vele spelletjes ook leuk zijn om alleen te spelen.  Elke jaar brengt de Sint één smart game in reisformaat – dat is ons spelletje bij uitstek om mee op reis te nemen en de kinderen bezig te houden in het vliegtuig.  Voor kleuters bestaat een houten collectie – voor jonge kinderen magneetboekjes.  

Smartgames Anti-Virus

Hiernaast een voorbeeld van een klassiek bordspel van Smartgames: het “Bio-Logisch” anti-virusspel.  In dit spel word je uitgedaagd om je immuunsysteem aan het werk te zetten en het virus zo snel mogelijk te stoppen. 

Bekijk op bol.com 

Thames & Kosmos

Thames & Kosmos bieden kinderen volledige sets kwalitatief, degelijk, educatief materiaal aan om thuis zelf op een veilige manier te experimenteren met STEM speelgoed.  Kinderen die willen weten hoe dingen werken, en graag zelf de wereld rondom hen onderzoeken, zijn hier uren zoet mee.  Let wel: de handleidingen zijn vaak in het Engels.  De sets zullen vooral tieners aanspreken die gefascineerd zijn door natuurwetenschappen.  Sets voor jongere kinderen, vanaf 8 jaar, vragen creatieve ouders die samen met hun kinderen op onderzoek willen gaan.

Bekijk op bol.com 

Klutz Lego

Klutz Lego is een (Engelstalig) boek met extra Lego-materiaal waarmee projecten kunnen gebouwd worden die een kettingreactie teweeg brengen en ervoor zorgen dat de constructies in beweging komen. Mijn dochter van tien is dol op dominostenen – deze legoprojecten gaan een stapje verder.  De Sint brengt dus dit jaar- naast zakjes dominostenen – zeker een Kutz-boek mee, voor maanden bouwplezier, al vrees ik dat we niet genoeg legosteentjes in huis hebben voor alle projecten in het boek, 

Tot zover mijn STEM speelgoed ideetjes–  wordt vervolgd!

Voeg Reactie Toe