Waar naartoe ? Open Monumentendag 2016

Ben jij klaar voor de Open Monumentendag ?

Wat gaan we doen ?

Net zoals elk jaar is er een regulier en gratis programma. Daarnaast konden leden van Herita, de organisatie achter de Open Monumentendag, zich op voorhand (en tegen betaling) inschrijven voor extra activiteiten.

Wij schreven ons alvast in voor een bezoek aan het kasteel Marnix in Bornem en we zullen meer dan waarschijnlijk nog andere plekken gaan bezoeken ! (Ik moet bekennen dat ik het kasteel selecteerde op zijn ‘kasteelgehalte’ voor de kinderen: torentjes, water …)

Vorig jaar bezochten we het kasteel van Horst en dat zal dit jaar zeker ook een aanrader zijn (er is een leuke zoektocht voor de kinderen).

Kasteel Van Horst Open Monumentendag by Tomvandersijp

Nog meer monumenten

Ik zag trouwens net dat er ook in Haacht heel wat leuks te doen zal zijn, zie de blog van mamaexpert !

En uiteraard vind je alle mogelijkheden op de website van Open Monumentendag zelf (en indien je wil, kan je morgen naar de Open Monumentendag in Wallonië met als thema ‘religie en filosofie’.

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië is er een uitgebreid aanbod voor families: er zijn familiezoektochten, speciale fiches, …

Krijg je er maar niet genoeg van, dan kun je volgende week de autoloze zondag ook nog combineren met de Open Monumentendag in Brussel met als thema ‘Stijlen gerecycleerd’. Op welke manier werden stijlen in de loop der tijden opnieuw geïnterpreteerd … Hoe en waarom lieten architecten zich inspireren door het verleden ?

Meer uit-tips voor het ganse jaar

Op de website van Vlieg vind je steeds fijne tips voor activiteiten met kinderen. Je kan je er ook registreren en na je activiteit een review acherlaten ! Daar krijg je dan weer punten voor die je kan omruilen in cadeautjes of kortingsbonnen.

En op het nieuwe online magazine Maison Slash dat binnenkort live gaat, kan je je reeds abonneren op een activiteitenagenda met initiatieven die tof zijn voor ouders én kinderen !

 

Vertel, ga jij vandaag iets bezoeken ? Of deed je dat gisteren al ?

Voeg Reactie Toe