Zomervakantie planning

Ik geef het toe, Nieuwjaar was net achter de rug en ik wou bloggen over de zomervakantie planning.

Helaas, pindakaas, andere posts kregen voorrang en ook de boekingen voor de zomervakantie zijn nog niet in orde.

8 weken overbruggen ? Hoe pakken jullie het aan ?
Mama van vijf schreef er al een post over in januari en had het over het land van Ny. En deze week kwam één van de dansmama’s ermee af en vroeg of onze oudste zin had om samen met haar dochter te gaan, jammer maar helaas in een week die al volgepland was.

Helaas bekruipt me soms het gevoel dat de vakantie van de kinderen volledig volgepland wordt en dat ze quasi geen tijd krijgen om gewoon thuis te zijn. Misschien probeer ik hier of daar nog wel een verlengd weekend thuis te zijn…

De eerste anderhalve week van juli gaan ze namelijk met oma naar zee, ze zullen waarschijnlijk halve dagen een tenniskampje volgen in de Chalet Suisse of misschien de Tennisclub van Duinbergen. Iemand ervaring met één van beide ?

Vorig jaar volgden beide meisjes een multisport kamp bij Action Sport in Woluwe (in het frans) en dat vonden ze enkel leuk omdat hun vroegere creche vriendjes er ook waren. Toch zou ik hen ook dit jaar nog voor een kamp in het frans willen inschrijven.

Recent kreeg ik via het werk ook nog informatie binnen over Topvakantie / Vacances Vivantes. Zij komen de kinderen op kantoor ophalen en nadien gaan ze met de bus naar Woluwe, dus misschien is dat ook wel een beetje tweetalig ?

Nadien gaan ze in Tienen op tenniskamp en mogen ze bij mijn ouders (op wandelafstand) logeren, ze vonden het vorig jaar reuzefijn in de Grand Slam. Toen gingen ze halve dagen en vonden ze het jammer dat ze niet de hele dag mochten blijven.

Daarna wordt het vermoedelijk een week de buitenschoolse opvang die samenwerkt met hun school: Het Maantje.

Om tenslotte te eindigen met een weekje vakantie thuis samen met ons.

De voorbije jaren hebben ze ook nog Kiddy Classes gevolgd en dat leek me qua niveau (Frans) zeker in orde, maar qua bezigheden nogal saai. Ik moet toegeven dat ze slechts met 3 in een groepje waren … Het lijkt me leuker om Kiddy classes met Action Sport te combineren zodat ze ’s morgens op een taal focussen en dan ’s namiddags kunnen sporten. De begeleidster gaf me wel een paar goeie tips voor Franstalige youtube kanalen voor kleintjes, maar daarover meer in een volgende post.

Hierbij een paar adressen in de regio Brussel-Leuven (bijeengesprokkeld via vrienden)
Sporty vzw
– Action sport
Kiddy Classes taalbaden
Toboggan
Topvakantie
Vacances Vivantes
Lukt dat bij jullie vlotjes die vakantieplanning ? Heb jij nog tips, ervaring met organisaties in de regio Leuven, Brussel ?

Voeg Reactie Toe