Video’s en andere grote bestanden versturen? De 5 beste gratis manieren op een rijtje.

Grote bestanden versturen…

Grote bestanden versturen, het lukt niet altijd via email!  Meestal besef je pas dat email niet werkt  als je mail niet verzonden geraakt, of niet aankomt bij de bestemmeling.  Als je snel een filmpje of een foto-reeks wil delen zonder gebruik te maken van facebook of andere social media, zetten wij de 5 beste gratis manieren op een rijtje.

1. WeTransfer

WeTransfer, is heel eenvoudig te gebruiken, zonder registratie en in het Nederlands (of het Engels, het Frans,…)
Je  kiest je taal, je klikt vervolgens op de knop Voeg bestanden toe, vult je e-mailadres in, het adres van de bestemmeling en een kort berichtje, en je klikt op Versturen.
De ontvanger krijgt een mailtje toegestuurd met je bericht en een link waarmee het bestand (of de bestanden) gedownload kan worden gedurende een periode van 7 dagen. Daarna worden de opgeladen bestanden definitief van de server verwijderd.

Met WeTransfer kun je gratis per keer tot 2 GB aan grote bestanden versturen.

Meer kan ook (evenals een langere bewaartijd), maar daarvoor moet je upgraden naar een betalend abonnement.

Grote Bestanden versturen met WeTransfer

De interface van WeTransfer is eenvoudig.

 

 

 2. DropSend

Bijna identiek aan WeTransfer is DropSend. De belangrijkste verschillen zijn encryptie-beveiliging, dat je bestanden tot 4 GB groot mogen zijn en dat de link 14 dagen geldig blijft. De interface is even eenvoudig, maar vooraleer je deze kan gebruiken moet je je registreren. Je krijgt dan wel meteen 250 MB gratis opslagruimte ter beschikking, die je kan delen met anderen. Addertje onder het gras: je mag maar vijf bestanden per maand gratis versturen. Wil je meer of grotere bestanden versturen of delen, of heb je meer online capaciteit nodig, dan moet je overstappen op een betaald account.

DropSend

DropSend werkt probleemloos en veilig, maar is gratis wel beperkt tot 5 keer per maand.

3. SendAnywhere

Op een andere manier werkt  SendAnywhere. Met SendAnywhere hoef je geen e-mailadres in te vullen, maar de grootte van bestanden die je kunt versturen via je webbrower is beperkt tot 1 GB.  Wil je grotere bestanden gratis versturen, dan moet je een toepassing downloaden en installeren, een extensie voor Chrome verhoogt je limiet tot 10 GB, een desktoptoepassing tot 20GB.  Wanneer je een bestand uploadt, krijg je een code. Iedereen die deze code binnen de 10 minuten gebruikt, kan de bestanden downloaden op zijn toestel. Je kan ook kiezen om je bestanden te delen via een link. Je bestanden blijven dan maximaal 48 uur online, waarna ze worden verwijderd.

SendAnywhere

Met Send Anywhere deel je grote bestanden tussen alle types toestellen.

 

.

4. Filemail

Filemail is een dienst uit Noorwegen die veel lijkt op WeTransfer. Je hebt geen account nodig om bestanden te versturen, de link is 7 dagen geldig, maar – heel belangrijk, zelfs de gratis versie van Filemail heeft geen limiet qua bestandsgrootte, en het uploaden van bestanden is razendsnel.  Ook Android en Apple smartphones en tablets worden gratis ondersteund via een app.
Het ontvangen gaat op dezelfde manier als bij WeTransfer: klik op de link en download simpelweg het bestand.

Een korte video toont hoe simpel het eigenliijk is:

5. MediaFire

De laatste, maar verre van de minste is MediaFire.
Na (gratis) registratie kan je bestanden tot 4 GB groot delen, via een link die onbeperkt geldig blijft, of via een one-time-only link die slechts 1 keer kan gebruikt worden: aan jou de keuze. Je kan een onbeperkt aantal bestanden delen en daarnaast krijg je ook tot 50 GB gratis webruimte om bestanden op te slaan.

MediaFire

Zo ziet je media-fire omgeving eruit. Je ziet je bestanden in een oogopslag en kan grote bestanden delen.

 

Vond je dit een nuttige post?  Of heb je andere oplossingen om grote bestanden te delen?  Laat het ons weten!

 

 

2 Reacties

  1. Jenny - IkReis 27 januari 2017
    • meisjenummertwee 28 januari 2017

Voeg Reactie Toe