Hello Fresh: een test

Word je zelf ook om de oren geslagen met promotiekaartjes voor Hello Fresh ? Klikte je op een Facebookadvertentie waarmee je een gratis testbox kon winnen ?
Ik dus wel, en wat meer is, ik vinkte een klein veldje aan : ‘Hello Fresh mag me éénmalig opbellen voor een promotie’
Uiteraard deden ze dat, helemaal zoals verwacht. Ah ja, en ik bleek niet geselecteerd om een box te testen.
De aanbieding werd een korting van 20 euro indien ik me lid maakte en twee boxen liet leveren, met de melding dat ik na twee leveringen mijn lidmaatschap kon opzeggen. Vermits ik hierover wou schrijven, werd ik een fijne klant aan de telefoon (dat meisje had nu eens geluk, ik vind het soms zo erg om bellers af te schepen…). Ik mocht kiezen voor hoeveel personen ik wou bestellen en ook hoeveel maaltijden. Gezien onze kinderen nog niet zo veel eten, ging ik voor 3 personen en 3 maaltijden. Met korting kwam dit op 33 euro voor de eerste box (en 53 voor de volgende) inclusief gratis levering.
 Meteen werd me ook mijn rekeningnummer gevraagd, waardoor ik concludeerde dat ze een domiciliatie gingen nemen op die rekening (zo werd het niet voorgesteld, maar dan toch bevestigd).
Vervolgens mocht ik een leveringsmoment kiezen. Het voorstel kwam voor ’s zaterdags om 8u, wat ik perfect vond (onze kinderen zijn dan toch al lang wakker) en we zijn dan nog thuis. Minder grappig werd dan de volgende zin: het is eigenlijk tussen 8u en 11u …
Afin, toch bevestigd…
Een dag later kreeg ik dan mijn accountgegevens toegestuurd, eerlijk gezegd ging ik niet meteen kijken, dat deed ik pas op zaterdag na de eerste levering.
Op vrijdag kreeg ik dan een mailtje met de inhoud van de original box en de gerechten. Ook een sms kwam binnen met 11u als leveringstijd, mede melding dat dit een uur kon verschillen. Niet zo leuk, maar kom vanaf 10u zou er bij ons toch iemand thuis zijn.
Groot was dan ook de verwondering van mijn ouders (om 10u) dat de box reeds aan de voordeur stond, in de schaduw weliswaar.
Hello Fresh box   Hello Fresh inside the box
Mijn nieuwsgierigheid naar de inhoud was zo groot dat ik de eerste keer vergat een foto te nemen voor ik alles er uit nam (beginnende blogger).
Eerlijk gezegd zag het er allemaal zeer goed uit, en zo mogelijk verpakt in papieren zakjes (eerste keer beter gelukt dan de tweede, moet ik toegeven).
Ik kreeg al zin om de recepten uit te proberen.

De maaltijden

De eerste maaltijd: wraps met varkenshaasgyros en tatziki, viel reuze mee. Nu heb ik eindelijk eens zelf tatziki gemaakt (stond reeds lang op mijn verlanglijstje, maar het kwam er nooit van). De geschatte tijd voor het bereiden, klopt volgens mij wel. Het is tof dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden, zonder overschot klaar liggen. Ook de porties vond ik goed. De uitleg op de bijgeleverde blaadjes is zeer goed te volgen, goed uitgelegd.
De tweede maaltijd, een oosters vispotje,  vonden vooral de kinderen iets minder.
De derde maaltijd was vegetarisch en dat is niet meteen iets voor mijn man.
 Pompoenblokjes met orzo en spinazie  Hello Fresh spaghetti bolognese
Op zondag keek ik dan even op de site in mijn account en zag ik inderdaad dat ik kan afmelden na twee leveringen, dat ik de leveringen kan pauzeren en dat er ook andere boxen zijn (familybox, fruitbox, ontbijtbox, veggiebox).
De gerechten van de volgende box worden op de site getoond, dit deed me switchen naar de familybox (om daarna te zien dat het gerecht dat er niet aantrekkelijk uitzag, er toch tussenstond…). Blijkbaar kan je elke week je voorkeuren wijzigen tot en met woensdag.
Ondertussen is dan ook een tweede, familybox uitgetest. Weeral een gerecht met wraps en gyros (wel kip deze keer), spaghetti bolognese (ok) en dan nog een vegetarisch gerecht waarvan we het recept meteen gaan weggooien (iets met zuurkool, ananas, aardappelpuree en rozijntjes…).

Conclusie

Wat ik er leuk aan vind, is dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn, ik moet zelf geen menu uitdenken en ik moet gewoon het recept volgen. Een fijne manier om eindelijk eens nieuwe recepten uit te proberen (anders komt dat er veel te weinig van), het laat me ook kennismaken met combinaties die ik niet meteen zelf zou maken.
Geen boodschappen moeten doen vind ik deels een pluspunt, omdat ik toch nog andere dingen nodig heb…

Voorlopig heb ik een paar weken gepauzeerd en denk ik dit één keer per twee maanden te doen. Elke week zo’n box lijkt me iets te veel van het goede.

Heb je nu zin gekregen om het zelf eens uit te proberen ? Op de website van Hello Fresh kan je een éénmalige proefbox uitproberen of je kan zoals ik twee leveringen testen, met een mooie korting van 20 euro op de eerste box, hier vind je de kortingscode.
(ah, en ik zou graag nog een paar dergelijke initiatieven testen, dus als dit je interesseert, volg deze blog dan op Facebook of Bloglovin),  dan zie je de volgende test zeker verschijnen.
Heb jij al ervaring met zo’n maaltijdboxen ? Wat vond je fijn en wat was er minder ?

 

Voeg Reactie Toe