Juliet’s school of possibilities

Onlangs leerde ik Laura Vanderkam kennen via de cursus Baas over eigen tijd, die ik aankocht bij Anouck en Kelly van de podcast Werk en Leven

En nu volg ik één van haar podcasts en heb ik al één van haar boeken gelezen.

Wie is Laura Vanderkam?

Laura Vanderkam is al jaren bezig rond timemanagement. En nu ik twee superleuke jobs heb, moet ik hier zelf dringend werk van maken.

Het is me nog niet gelukt om me door de cursus Tijdsbazen te worstelen, ’s ochtends een korte podcast van een vijftal minuten beluisteren op de trein lukt wel.

Deze nieuwe podcast van Laura Vanderkam heet ‘Before breakfast podcast’ en geeft korte tips over timemanagement of soms antwoorden op vragen van luisteraars.

Via de podcast kwam ik bij haar boek Juliet’s school of possibilities, een moderne fabel. Ook kort en zeer vlot leesbaar.

Juliet’s school of possibilities

Het is een boek dat gaat over het stellen van prioriteiten. Eigenlijk zeer herkenbaar, de laatste tijd geniet ik enorm van al mijn ‘werk’ en het ik het moeilijk om tijd vrij te maken voor vrienden en voor ontspanning.

Ik vind het fijn om voor mijn klanten te werken, alleen moet ik beter mijn grenzen bewaken.

Vorige week gingen we skiën (en bleef ik toch wat doorwerken). Ik genoot weer van het bijna continu buiten zijn.

Deze week werd duidelijk dat het me inderdaad deugd deed en dat de ideeën aan het terugkomen zijn. Zo fijn om dat te voelen.

In het boek van Laura gaat Riley, het hoofdpersonage, er ook zwaar over. Altijd aan het werken en geen tijd meer voor haar relatie en vrienden. Zo voel ik me nu ook soms een beetje, ik wil nog zoveel doen.

Zo’n eenvoudig geschreven boek waarbij je niet te hard moet nadenken, dat vlot leest, vond ik ideaal voor deze Paaszondag.

Geniet nog van je weekend!

Just a short recap in English

I recently started to listen to Laura Vanderkam’s ‘Before Breakfast podcast’. Short subjects, ideal to listen to when commuting. Through the podcast I discovered the book Juliet’s school of possibilities. A short story about a consultant which was only working very hard to discover she had no time left whatsoever for persons that mattered in her life. This fable reads fast and easy and makes you wonder about your own life. I enjoyed it on this sunny Easter Sunday.

PS We keep a list of the books we read in 2019.

No Responses

  1. Pingback: Boeken gelezen in 2019 - Bijengezoem 8 oktober 2019

Voeg Reactie Toe