Tijdsbesteding volgen met Toggl

Je tijdsbesteding bijhouden, een maandelijks karwei ?
Tegenwoordig vragen veel bedrijven om je tijdsbesteding in het oog te houden en maandelijks een overzicht in te geven – in de meeste gevallen in een spreadsheet of een business systeem met allerlei codes en tabellen. Yep, goed voor een punthoofd!
Dikwijls is dat een taak waar je pas op het laatste nippertje aan denkt en wordt de tijdsbesteding herleid tot giswerk en een geheugenoefening, in mijn geval vaak met een blik op mijn Outlook kalender.
De vraag (eis) om detail is de laatste jaren alleen maar groter geworden.
Onlangs heb ik een handige applicatie gevonden… en ik gebruik die niet alleen om mijn tijdsbesteding op het werk overzichtelijk te kunnen indelen, maar ook om mijn goede voornemens wat kracht bij te zetten. Hoe doe ik dat ?

Toggl

Na het lezen van enkele vermeldingen op blogs die ik volg, ben ik bij Toggl terechtgekomen (het was niet bij Kelly van Tales from the crib, maar volgens mij wel één van de mensen die reageerden op haar blogpost ‘Hoe ik werk’, en ik vind niet meer terug wie…).
Ermee starten is zeer eenvoudig: een account aanmaken en je bent vertrokken (met de gratis versie, er bestaat uiteraard ook een  betalende versie).
De volgende stap is één of meerdere projecten aanmaken.
Hierna kan je meteen beginnen: noteren welke taak je net hebt uitgevoerd door een omschrijving in te vullen en een project te kiezen en de bestede tijd noteren of nog beter, de timer aanzetten wanneer je aan een taak begint.
Toggl summary

Voordelen

Voordelen van het gebruik van Toggl voor mij:

  • eenvoudige weekoverzichten die me helpen bij het invullen van mijn timesheet (tijdswinst)
  • een (wekelijkse) overzichtsmail
  • één keer een omschrijving gebruikt, herkent Toggl dit en stelt hij het opnieuw voor wanneer je iets gelijkaardigs in begint te typen.
  • gebruik van tags : hierdoor weet ik meteen hoeveel tijd ik aan specifieke activiteiten besteedt (en kan ik dit ook staven bij mijn baas)
Zoals je uit het beeld hieronder kan zien, heb ik in de dikke maand dat ik het gebruik al één en ander bereikt…
toggl achievements

En ondertussen heb ik al een paar collega’s op ideeën gebracht.

Zelf gebruik ik de gratis versie, de pro versie kost 5€ per maand.

Extraatjes

Dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om elke week een uurtje online cursussen te volgen (binnen de groep waarvoor ik werk, worden er heel wat aangeboden). Toggl zal me dus ook kunnen vertellen of dit lukt !
Net nog een gelijkaardige post gevonden bij Lifehacker: five best time tracking applications. Toggl staat er niet tussen, maar in de comments reageren een paar mensen dat ze het ook gebruiken.
Heb jij ook een job met acties waarvoor je de gespendeerde tijd moet opvolgen voor jezelf of om door te factureren? Hoe pak jij dat aan ? Heb je daar ook een tool voor gevonden, welke ? Gratis of betalend ?
Ik lees het graag in je reactie !

Voeg Reactie Toe