Vrijdags corvee: weekmenu en boodschappenlijst

 

Toen ik vorige vrijdagavond mijn weekmenu en mijn boodschappenlijst begon op te stellen,

was ik het eigenlijk een beetje beu om gewoon twee kleine blaadjes papier te nemen:

eentje om mijn weekmenu te noteren en eentje voor de bijhorende boodschappenlijst.

Daarenboven zijn die notitieblaadjes zo klein dat ik het er amper op krijg… en dat ze wel eens zoek raken.

 

Weekmenu-notitieblaadje

 

Dus startte ik even mijn pc op een maakte een nieuwe template op mijn computer, één A4 waarop beide lijsten terug te vinden zijn.

En omdat ik mijn lijst maak op vrijdagavond (maar niet altijd) en ik dus begin met het eten van zaterdag, start mijn ideale lijst op zaterdag. Omdat iedereen zo zijn eigen gewoontes heeft, maakte ik dan maar ineens een document met 7 bladzijden: 1 voor elke begindag, zo kan je zelf de jouwe kiezen bij het printen.

weekmenu-bijengezoem

Je kan dit weekmenu hier gratis downloaden.

Nu moet ik enkel nog een goed plaatsje in mijn keuken vinden om het weekmenu op te hangen (want anders durf ik al eens te vergeten wat ik heb voorzien)

Voor de inhoud van het weekmenu zelf, moet ik toegeven dat ik de mosterd bij Kelly van Tales from the crib gaan halen ben, ze schreef in een post dat ze een lijstje bijhoudt van al de gerechten die ze kan maken. De daad bij het woord voegend, heb ik dan voor mezelf zo’n lijstjes in Evernote gemaakt: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. En dus probeer ik daar regelmatig ook eens naar te kijken, want anders maak ik elke week quasi hetzelfde (de ene week wortelstoemp met spekjes op woensdag en de andere week balletjes in tomatensaus bijvoorbeeld…). Misschien moet ik nog eens zo’n foodservice à la Hello Fresh terug proberen, die twee weken heb ik enkel nieuwe gerechten gemaakt (en er eentje van bewaard).

 

evernote lijst hoofdgerechten

Hoe doen jullie dat, een weekmenu (en boodschappenlijst) opstellen? Tips welkom !

squirrel art for sale

2 Reacties

  1. Jurgen 22 november 2016
    • meisjenummertwee 22 november 2016

Voeg Reactie Toe