404 – Pagina Niet Gevonden – Verdwaald op Bijengezoem?

404 – Pagina Niet Gevonden

404 – Pagina Niet Gevonden: het overkomt ons allemaal wel eens: een gebroken link op onze website en onze bezoekers komen terecht op een pagina die niet meer bestaat:  Bij ons zag die pagina er tot voor kort zo uit:
404 Pagina niet gevonden

 

Op zijn minst saai te noemen, maar we merkten ook dat vele bezoekers onze site verlieten nadat ze op deze pagina terechtkwamen.

Daar moesten we iets op verzinnen.

 

We vonden in404-verdwaaldspiratie bij andere bloggers, zoals Amsterdamse copywriter Christine van Eerd, die er op een humoristische manier voor zorgt dat verdwaalde bezoekers hun weg terugvinden.  Ze gebruikt haar 404-pagina om zichzelf kort voor te stellen, en de hoofdrubrieken van haar blog mee te geven.  Daardoor krijg je als bezoeker meteen zin om te blijven hangen op de site, en door dit handige overzichtje is het ook meteen makkelijker om te vinden wat je zoekt.

 

 

 

 

Ook Bol.com helpt zijn bezoekers terug op weg met humor:

a niet gevonden op bol.com

Pagina niet gevonden

Op Pixabay vonden we een leuk beeld dat past bij “Pagina Niet Gevonden”, en daarmee gingen we aan de slag.
In WordPress is het heel makkelijk om de foutmeldingspagina’s een eigen kleedje te geven. Het volstaat om een aparte pagina aan te maken – met een naam naar keuze – en vervolgens een plugin te installeren die ervoor zorgt dat bezoekers die op een onbestaande pagina terechtkomen, worden doorgestuurd.

De plugin die wij aanraden is de plug-in 404page  van Peter Raschendorfer.

 

 

 

Wil je het resultaat bekijken? Door te klikken op de foto hierboven, kom je terecht op onze gloednieuwe pagina. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.

 

 

 

Voeg Reactie Toe